Prima pagină » Diverse » Cât timp și la ce TEMPERATURĂ se ține la cuptor friptura de porc ca să iasă perfectă

Cât timp și la ce TEMPERATURĂ se ține la cuptor friptura de porc ca să iasă perfectă

Cât timp și la ce TEMPERATURĂ se ține la cuptor friptura de porc ca să iasă perfectă

Friptura de porc este vedeta mesei de Crăciun, dar ca să iasă perfect trebuie să știm cât timp și la ce temperatură se ține la cuptor. Se gătește la o temperatură anume, altfel nu va fi suculentă și gustoasă, iar invitații își vor da seama de asta imediat.

Așadar, micile secrete fac diferența între o masă perfectă și una pe care vrei să o uiți cât mai repede.

Cât timp se ține la cuptor friptura de porc

Ca să ai o friptură de porc perfectă trebuie să ții cont (și) de temperatura ideală de gătit.

Cei mai mari bucătari susțin că timpul necesar pentru a găti friptura de porc depinde de mai mulți factori. În primul rând, contează tipul de carne, dar la fel de importantă este și grosimea bucății care va fi pusă în tavă.

Cât timp și la ce temperatură se ține la cuptor friptura de porc / Sursa FOTO: wallpaperflare.com

Mai trebuie să ținem cont și de setările cuptorului legate de temperatură, dar și de preferințele fiecăruia în ceea ce privește nivelul de gătire.

Astfel, dacă vorbim despre bucăți mari de carne, cum sunt pulpa sau cotletul de porc, timpul de gătire la cuptor variază între 20 și 30 de minute, pentru fiecare jumătate de kilogram de carne.

Iar temperatura trebuie setată la 180°C – 200°C.

Cea mai sigură metodă prin care se poate verifica dacă friptura s-a gătit perfect rămâne folosirea unui termometru pentru verificarea temperaturii interne.

Iată temperaturile recomandate de chefi: pentru medium rare – 63°C-70°C, iar pentru well done – 70°C-75°C.

De fapt, acesta este și secretul pe care îl au cei mai mulți bucătari specializați în fripturi. Ei verifică, în mod regulat, temperatura din interiorul cărnii.

Sfaturi pentru a găti carnea de porc

Dacă vorbim despre mușchiul de porc, gătirea va dura mai puțin, căci avem de-a face cu o bucățică mai subțire de carne. În general, mușchiul de porc se ține la cuptor aproximativ 25 de minute, la o temperatură de 180°C – 200°C.

Mușchiul de porc este considerat a fi gătit perfect când temperatura internă ajunge la 63°C – 70°C.

Costițele se gătesc și el puțin, undeva la 30-40 de minute, la 180°C – 200°C, în funcție de dimensiunea și grosimea lor.

Ca recomandare, alegeți întotdeauna carne de porc proaspătă și de cea mai bună calitate. Culoarea trebuie să fie uniformă, iar bucata să aibă o textură fragedă.

Sfat util: scoateți carnea de porc din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a o găti. În felul acesta, ea va ajunge la temperatura camerei și, astfel, se va găti uniform.

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
FOTO. Rădoi și-a dus prințesa la mall cu „iahtul pe roți” de la Bentley, pe care a dat peste 350.000 de euro. EXCLUSIV
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Cele 3 zodii care vor trăi o perioadă de fericire intensă, începând din 19 decembrie. Cine sunt nativii norocoși
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Descoperire arheologică fabuloasă: Scoicile care cântau acum 6.000 de ani