Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o CIORBĂ pe Valea Prahovei în 2024. Turiștii au fost surprinși
Prețul meniului la restaurantele din România a tot crescut în ultimii ani, iar turiștii care au ajuns în stațiunile din Valea Prahovei au avut parte de o surpriză. Nu puțini sunt cei care se opresc în drum spre munte pentru a savura o mâncare caldă, iar ciorbele pot fi alegerea cea mai bună.
Turiștii ar putea rămâne surprinși să afle cât a ajuns să coste o ciorbă pe Valea Prahovei în 2024. Adevărul este că ne facem, în general, o idee despre prețurile practicate într-o zonă turistică din România după ce vedem cât costă o ciorbă din meniu.
Un preparat vedetă este chiar celebra ciorbă de fasole în pâine. Sigur ai încercat-o și tu măcar o dată. Este delicioasă, iar în general, mai toate restaurantele din zona montană o au în meniu.
Cât a ajuns să coste o ciorbă de acest fel pe Valea Prahovei în 2024? Prețurile au rămasd chiar accesibile pentru orice tip de buzunar.
O ciorbă de fasole în pâine, atât la Sinaia, cât și la Bușteni, costă în jur de 25 de lei. Dacă vrei și smântână, dar și pâine în plus, prețul ajunge undeva pe la 35 de lei, decent am putea spune.
Ciorba de văcuță, accesibilă pentru orice buzunar
Și celebra ciorbă de văcuță, perfectă pentru o zi geroasă e accesibilă la preț. În Sinaia, un astfel de preparat costă 25 de lei fără pâine și smântână și aproape 35 de lei dacă ceri și aceste garnituri.
Spre comparație, în alte zone din țară, aceleași produse ajung să coste poate mai mult decât ar fi crezut oricine.
În Centrul Vechi, spre exemplu, în numeroase restaurante, atât prețul pentru o porție de mâncare, cât și cel al băuturilor a crescut destul de mult. Inclusiv turiștii străini au rămas surprinși de unele tarife.
Spre exemplu, coastele de porc ajung să coste în jur de 50 de lei, deși acum ceva timp erau doar 35 de lei. Și nici pastele nu mai sunt așa accesibile. O porție costă acum 33 de lei, față de 30 de lei, prețul anterior.