Prima pagină » Diverse » Câte beri trebuie să bei, maximum, în fiecare zi? Dacă depășești acest număr, riscurile sunt uriașe

Câte beri trebuie să bei, maximum, în fiecare zi? Dacă depășești acest număr, riscurile sunt uriașe

Câte beri trebuie să bei, maximum, în fiecare zi? Dacă depășești acest număr, riscurile sunt uriașe

Un studiu recent efectuat de cercetători de la Institutul Național de Sănătate Publică din Australia arată câte beri ai voie să bei, maximum, în fiecare zi. Pentru cine nu crede, e bine să afle că, dacă depășește acest număr, riscurile sunt uriașe.

Astfel, studiu arată un rezultat pe care poate mulți români îl consideră șocant – un adult nu trebuie să bea mai mult de 4 beri pe zi!

Riscuri majore la consumul a mai mult de două beri

De la două beri în sus, riscurile pentru sănătate cresc semnificativ, susțin cercetătorii de la Institul Național de Sănătate Publică din Australia, al căror studiu a fost preluat de The Guardian.

Astfel, potrivit studiului prezentat, este recomandat consumul „a cel mult 10 unități de alcool pe săptămână” pentru a reduce la maximum riscurile legate de sănătate pe care le poate provoca alcoolul. Matematic, asta înseamnă circa 1,4 unități de bere (aproximativ două beri) pe zi. Comparativ, în 2009 era stabilit un prag de 2 unități de alcool pe zi.

De asemenea, cantitatea maximă de alcool pe care o persoană adultă trebuie să o consume într-o zi este de aproximativ patru unități de alcool (aproximativ patru beri).

Berea, băutura preferată a românilor

O unitate de alcool variază, în funcție de țară și legislația locală, iar asta înseamnă între 10 și 14 grame de alcool pur. Studiul, bazat pe trei ani de cercetări, a arătat că persoanele care consumă sub 10 unități de alcool pe săptămână prezintă un risc extrem de scăzut (sub 1%) de a suferi de vreo boală cauzată de alcool.

„Cu cât bei mai mult peste acest prag, cu atât cresc riscurile”, se arată în raport.

Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică din România, băutura preferată a românilor este berea, iar țara noastră ocupă locul 5 în topul țărilor „cu un model de consum de alcool de tip excesiv”. La nivelul UE, suntem pe 3, după cantitatea de alcool consumată, și pe locul 2 în rândul țărilor cu „cel mai dăunător model de consum”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele