Câte ZILE putem păstra ciorba în frigider
Ciorba și supa sunt printre mâncărurile preferate de români, se fac relativ ușor și nu lipsesc din meniul pentru weekend al unei familii.
Păstrarea în condiții optime are o la fel de mare importanță ca și respectarea rețetei, de aceea este bine să știm cum se depozitează corect ciorba și câte zile o putem lăsa la frigider.
Cum depozităm corect ciorba în frigider
Ciorba reîncălzită nu mai are niciodată același gust, așa că este indicat să o păstrăm în cele mai bune condiții.
Totul ține de ingrediente, care ne arată dacă poate sta mai multe sau mai puține zile la frigider. Ce este important de reținut – supele și ciorbele trebuie păstrate în frigider la o temperatură între 2 și 4 grade Celsius.
Altfel, ciorba de legume poate fi ținută în frigider timp de 48 de ore. În schimb, ciorba și supa de pui pot fi păstrate chiar mai mai bine de două zile.
Dacă vorbim despre o ciorbă de porc sau vită, termenul de păstrare se mărește la 72 de ore.
Pe de altă parte, supa de ciuperci nu se ține mai mult de o zi la frigider.
În altă ordine de idei, trebuie spus că toate ciorbele/ supele se depozitează în frigider doar după ce s-au răcit bine. Iar dacă vor fi păstrate în oala în care au fost preparate, asigură-te că ai închis bine capacul astfel încât să nu intre aer!
Ciorbele pot fi congelate fără probleme, cu excepția cazului în care au smântână în compoziție.
Medicii și specialiștii în nutriție recomandă supele și ciorbele în alimentație, legumele din aceste preparate fiind benefice pentru sănătate datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, fibre și compuși vegetali.
Totodată, studiile au arătat că ciorbele și/sau supele reduc senzația de foame și cresc starea de sațietate.