Prima pagină » Diverse » Caz INEDIT. Un bebeluș s-a născut cu dantura completă. Cum arată micuța și ce spun medicii

Caz INEDIT. Un bebeluș s-a născut cu dantura completă. Cum arată micuța și ce spun medicii

Un videoclip postat recent de o femeie pe Tiktok a devenit viral în ultimele zile pentru că bebelușul său, care apare în imagini, este unul special.

Fetița, care s-a născut cu dantura completă, a atras rapid atenția internauților, iar mulți s-au temut că ar fi o problemă de sănătate serioasă la mijloc.

Deși nu este unic în lume, cazul este foarte rar, iar mămica spune că a postat imaginile tocmai pentru a le explica oamenilor că nu este ceva îngrijorător, arată Antena 1.

„Fiica mea s-a născut cu un set complet de dinți și eu sper să fac posibilă conștientizarea acestei afecțiuni” a scris tânăra.

Clipul a înregistrat până acum 40 de milioane de vizualizări și 2 milioane de aprecieri.

Internauții au postat unele comentarii la acest videoclip. Unii spun că nu sunt convinși că imaginile sunt reale, alții spun că micuța este superbă.

„Ea are dinții mai buni decât mine!” , „Este real? Dacă da, ea nu a fost născută doar cu dantura completă, ci și cu un zâmbet perfect!”, „Faptul că ea zâmbește mereu!”, „ Un zâmbet foarte frumos, chiar nu am știu că asta se poate întâmpla noi-născuților.” sunt doar câteva dintre comentarii.

Ce spun specialiștii

Afecțiunea poartă denumirea de „dinți natali” și în unele cazuri poate fi destul de periculoasă, motiv pentru care doctorii aleg să apeleze la extragere la scurt timp după ce bebelușii se nasc.

Medicii sunt obișnuiți cu astfel de cazuri și spun că de cele mai multe ori dinții natali se mișcă și pot fi incomozi pentru mamele care aleg să alăpteze.

Există anumite situații în care bebelușii care se nasc cu dantura completă pot fi asociați cu patru sindromuri, și anume: Hallermannn- Streiff, Ellis-van Creveld, Soto sau Pierre-Robin.

Cauzele acestui fenomen pot fi, totuși, foarte multe, fie că este vorba despre factorii genetici, fie despre factorii hormonali, iar cazurile sunt destul de particularizate în funcție de fiecare bebeluș și nu întotdeauna reprezintă un pericol.

Sursă foto, video: TikTok

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele