O tânără mamă din Statele Unite a devenit o senzație pe rețelele sociale după ce a distribuit pe TikTok videoclipuri cu bebelușul său neobișnuit de mare, clipuri care au devenit virale.
Femeia, care nu și-a dezvăluit identitatea, a adunat peste 82.000 de urmăritori pe rețelele sociale postând fotografii și videoclipuri cu fiul ei, care cântărea zece kilograme până la vârsta de 5 luni.
Femeia își amintește că în perioada în care l-a alăptat pe fiul ei, ea a slăbit extrem de mult, potrivit New York Post.
În unele dintre imagini se poate observa cum cel mic este aproape la fel de greu ca fratele său, care are doi ani.
Totuși, după vârsta de cinci luni, copilul nu a mai crescut exagerat.
Angerson Santos este acum cel mai faimos bebeluș din Brazilia, nașterea lui generând multă emoție la nivel internațional. Și asta fiindcă nu în fiecare zi apare pe lume un bebeluș macrosom.
S-a născut la 18 ianuarie, având o greutate de 7 kilograme și înălțimea de 59 de centimetri.
Până și mama lui s-a mirat de „gigantul” pe care l-a adus pe lume, iar medicii din statul brazilian Amazonia au fost de-a dreptul șocați. „Cel mai mare bebeluș din tot statul”, au spus doctorii.
Cleidiane Santos dos Santos (27 de ani), mama nou-născutului, sosise pentru o consultație obstetrică la Spitalul Padre Colombo cu o zi înainte de naștere, când medicii de acolo i-au spus că bebelușul e prea mare pentru o naștere naturală. A doua zi, s-a și efectuat cezariana, iar „grăsanul” Angerson a venit pe lume fără nicio problemă de sănătate, primind nota 10.
Evaluarea stării de sănătate a unui nou-născut se face și în funcție de greutatea avută la naștere și de evoluția în primele luni de viață. Din acest motiv mulți părinți se bucură când un bebeluș se naște „dolofan” și ia rapid în greutate.
Însă, nu toți știu că asta poate indica și semne ale unei boli, macrosomia.
În media, un nou-născut are o greutate de 3,4 kg. Bebelușii mai mari de 4,5 kg la naștere sunt considerați macrosomici, adică termen au depășit dimensiunile normale.
Din păcate, o asemenea anomalie este foarte greu de depistat în perioada cât fătul se află în uter. Numai greutatea de după naștere poate indica prezența macrosomiei