Ce alimente NU TREBUIE să mănânci niciodată în avion. Mulți dintre noi facem aceste greșeli
Mulți dintre noi cunoaștem, de obicei, regulile legate de bagajele pe care le putem sau nu lua cu noi în avion, dar puțini suntem la curent cu faptul că unele alimente nu sunt recomandate să fie consumate înainte sau în tipul zborului.
Unele alimente ar fi bine să nu fie consumate în timpul călătoriei cu avionul, atât pentru propriul confort, cât și pentru a nu-i deranja pe ceilalți călători.
Deși nu ne dăm seama, unele alimente ne pot provoca probleme precum balonare, arsuri sau disconfort abdominal, situații pe care nu le dorește nimeni, cu atât mai puțin în timpul unui zbor. Iată de ce alimente este bine să vă feriți atunci când călătoriți cu avionul.
Ce alimente nu sunt recomandate în avion
Cafea – Potrivit unui studiu, cofeina favorizează apariția durerilor de cap și a crampelor musculare, în primul rând pentru că reduce rezervele de sodiu și potasiu din organism. Totodată, consumul de cafea vă va face să mergeți mai des la toaletă și vă veți odihni mai greu, potrivit Click.
Băuturile alcoolice – Deși poate să pară o soluție pentru cei cărora le este teamă de zbor, alcoolul crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. Și cum zborurile, mai ales cele lungi, au oricum acest risc, parcă nu ați vrea să mai adăugați un factor.
Apă de la robinet – În principiu, dacă veți cere apă, veți primi apă îmbuteliată, dar lucrurile stau diferit dacă veți cere ceai sau cafea, care sunt făcute de obicei cu apă de la robinet. De aceea este recomandat să nu cereți astfel de băuturi în avion.
Fructe confiate – Pentru cei care doresc o mică gustare în timpul zborului, fructele confiate par o alegere bună. Însă, pentru cei care au astm acestea ar putea provoca probleme destul de grave – deoarece conțin sulfiți, iar combinarea lor cu oxigenul scăzut din avion ar putea declanșa crizele de astm.
Ceapă și usturoi – Aceste alimente nu au neapărat un efect neplăcut asupra celor care le consuma. Nu același lucru se poate spune despre partenerii dumneavoastră de călătorie, pe care mirosul puternic al acestor alimente i-ar putea deranja. Așa că mai bine așteptați să ajungeți la destinație înainte de a consuma ceapă sau usturoi.
Fasole, mazăre, linte – Aceste leguminoase cauzează gaze, dar specialiștii atrag atenția că diferența de presiune din avion poate cauza creșterea volumului de gaze din intestine cu până la 25%, așadar disconfortul ar putea fi mult mai accentuat.
Brânză cu mucegai – mai ales în cazul persoanelor cu intoleranță la lactoză, brânza cu mucegai poate accentua problemele digestive.
Salam – Clasificat ca un aliment cu un conținut ridicat de histamine, salamul consumat în timpul zborului v-ar putea crea probleme – ar putea apărea congestia nazală sau sinuzita.
Nuci și unt de arahide – aceste alimente au un mare potențial alergogen. Chiar dacă nu sunteți alergic la acestea, deschiderea ambalajelor care conțin nuci sau borcanelor de unt de arahide ar putea declanșa o alergie altui pasager. Aceasta pentru că oxigenul din cabină este reciclat.