Ce au descoperit cercetătorii americani despre țuică și palincă. Ce beneficii ar oferi organismului

Publicat: 11 09. 2024, 09:59
Actualizat: 11 09. 2024, 10:04
Ce au descoperit cercetătorii americani despre țuică și palincă / sursă foto: Envato

Cercetătorii americani au vorbit despre beneficiile consumului de țuică și palincă. Sunt două băuturi alcoolice care se regăsesc în gospodăriile românilor. Îndeosebi în zonele rurale, băuturile sunt preparate de la zero, urmând un proces strict. Apoi, sunt depozitate în cămară sau beci. Consumul în doze mici și foarte responsabil ar putea oferi un stimulent organismului Informațiile se regăsesc mai jos, în articol.

Cercetătorii americani au condus un studiu asupra consumului de țuică și palincă. Potrivit biochimiștilor din SUA, aceste două băuturi, regăsite în cămările românilor, ar putea oferi un stimulent organismului, în condițiile în care se consumă responsabil, în doze mici. De pildă, palinca ar avea 6 substanțe care aduc beneficii corpului uman. Desigur, consumul acestor băuturi cu grad ridicat de alcool nu ar trebuit să fie făcut de persoanele care suferă de anumite probleme de sănătate.

Potrivit specialiștilor, un pahar de țuică sau palincă ar putea ajuta la scădere glicemiei. De asemenea, substanțele regăsite în palincă ar ajuta la hrănirea celulelor roșii. Pe timpuri, frecțiile cu pălinca de prune nefiartă erau utilizate pentru a trata răceala, reumatismul sau durerile de cap. Băuturile spirtoase nu ar trebui consumate, sub nicio formă, de persoanele care suferă de diabet. Aceste tipuri de băuturi ar putea fi extrem de periculoase și nocive pentru sănătate.

Vezi și  De ce nu au voie astronauții să consume alcool, de fapt. Dr Adrian Copcea a explicat motivul real

Specialiștii recomandă ca o astfel de băutură să fie consumată înainte de masă, pentru a avea un rol digestiv / sursă foto: Envato

Vezi și Câte ore trebuie să aștepți ca să te urci la volan, în funcție de ce băutură alcoolică ai consumat. Puțini șoferi din România cunosc acest lucru

Ce au descoperit cercetătorii americani despre țuică și palincă

Pe de altă parte, biochimiștii americani susțin că țuica și palinca, consumate în doze mici, ar putea fi precum un stimulent pentru organism. Țuica românească de prune ar conține o enzimă care ar ajuta la tratarea unor probleme cardiace sau digestive. Pentru ca digestia să fie ajutată, s-ar recomanda consumul băuturii înainte de servirea mesei. Potrivit studiului din SUA, s-ar recomanda un consum de cel mult 30 ml/zi. Tot studiul arată că enzimele din pălinca de prune ar preveni ateroscleroza, infarctul miocardic sau depunerile de colesterol pe artere.

Potrivit specialiștilor, persoanelor de sex feminin nu li se recomandă să consume mai mult de o băutură pe zi. În cazul persoanelor de sex masculin, maximum 2 băuturi pe zi.

Potrivit stiripesurse.ro, palinca ar combate constipația și ar fluidifica sângele. În plus, studiul mai arată că palinca de prune ar avea un conținut bogat de vitamine.

Sursă foto: Envato