Prima pagină » Diverse » Ce au pățit acești români, după ce s-au dus în Germania la cules de sparanghel. Au crezut că dau lovitura, dar nu a fost deloc așa!

Ce au pățit acești români, după ce s-au dus în Germania la cules de sparanghel. Au crezut că dau lovitura, dar nu a fost deloc așa!

Ce au pățit acești români, după ce s-au dus în Germania la cules de sparanghel. Au crezut că dau lovitura, dar nu a fost deloc așa!

După 1989, atunci când s-au deschis granițele în România, milioane de români au plecat să muncească în străinătate, în căutarea unui trai mai bun, a unui venit mai decent, a unei vieți mai frumoase. 

Însă, nu de puține ori românii au pătimit în străinătate, fiind înșelați, puși să muncească fără a fi plătiți, ori fiind lăsați fără acte.

Deși ai crede că acest fel de lucruri se întâmplau cu mulți ani în urmă, se pare că și în prezent există oameni care vor doar să se îmbogățească, nerespecânt oamenii.

De exemplu, procesul împotriva „Regelui Sparanghelului” din Bornheim, Germania, fermierul Claus Ritter, a început luni, 23 octombrie, la Tribunalul Regional din Bonn. Acuzațiile includ faliment, fraudă și delapidare.

Ce au pățit acești români, după ce s-au dus în Germania la cules de sparanghel

Claus Ritter și soția sa ar fi câștigat în jur de 1,7 milioane de euro prin falimentul companiei administrate în comun. În plus, mai sunt în jur de 1,3 milioane de euro pe care fostul rege al sparanghelului i-a obținut prin fraudă. Familia Ritter a cultivat sparanghel pe aproximativ 40 de hectare în Bornheim până în 2020, iar căpșuni pe alte 85 de hectare. Însă condițiile oferite muncitorilor au fost mizerabile.

Pe lângă aproape 30 de angajați permanenți, până la 500 de muncitori, în mare parte din Europa de Sud-Est, au lucrat la fermă în timpul sezonului de vârf. Pentru aceștia cuplul nu a plătit nicio contribuție la asigurările sociale.

Românii au făcut grevă

În iulie 2020, muncitorii români veniți la recoltare pe câmpurile „regelui” au intrat în grevă la ferma Spargel Ritter. Lucrătorii s-au plâns de salariile neplătite și de cazarea proastă. În aprilie 2021, a existat o soluționare extrajudiciară în disputa privind salariile, după ce procesele intraseră pe rol la Tribunalul de Muncă din Bonn, scrie Ziarul Românesc.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele