Ce diferență este între apa de izvor și apa minerală plată? Nu multă lume cunoaște detaliile menționate inclusiv pe eticheta produselor.
Cu siguranță cunoașteți etichetele, dar acest lucru nu contează chiar atât de mult. Trebuie să știi, însă, ce consumi, de fapt.
În primul rând apa de izvor pe car eo cumperi provine din surse pur naturale, scrie fanatik.ro. În această categorie se încadrează izvoare montane, ori izvoare subterane. Apa de izvor este pură, dar și proaspătă.
Apa de izvor este mai bună decât apa de masă plată. Acest tip de apă conține săruri minerale.
Totodată, izvoarele din care este extrasă sunt protejate. Ca urmare, este lipsită de tratamente chimice așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de apă. În general, apa de izvor este colectată din surse naturale, ulterior îmbuteliată fără a fi modificată.
Apa de masă plată este în realitate cea de la robinet, apa potabilă. Este foarte accesibilă pentru cetățeni, dar este cu mult mai diferită față de cea de izvor ori cea minerală plată.
Apa de masă plată este demineralizată și nu conține nici săruri minerale. Acesta este motivul pentru care cu siguranță vei observa și la ea o modificare în privința gustului.
După cum știm cu toții, apa de la robinet nu este tocmai cea mai bună de băut din cauza gustului și mirosului, a culorii de multe ori dubioase, a țevilor vechi și pline de rugină. Există totuși o serie de modalități prin care putem verifica dacă apa care curge la robinet este bună de consum sau nu.
Foarte multe persoane folosesc apa de la robinet doar pentru spălat vase și alimente. Însă sunt şi mulți oameni care beau apă direct de la robinet. Sunt câteva teste pe care le putem face pentru a vedea dacă merită să îi dăm o șansă apei de la robinet sau nu. Putem afla asta folosindu-ne de cele trei simțuri – văz, miros, gust.