Ciocolata caldă reprezintă un răsfăț pentru mulți dintre noi, mai ales iarna. Ce conține, însă, acest produs? Iată mai jos lista de ingrediente.
Puțini români citesc și lista de ingrediente, atunci când cumpără ciocolată la plic de la magazin. Nu contează producătorul, deoarece compoziția este aceeași.
Ciocolata caldă conține, bineînțeles, o cantitate foarte mare de zahăr. Iată de ce nu este potrivită pentru persoanele care au probleme medicale, precum diabetul.
Experții recomandă ca lista de ingrediente să nu depășească patru elemente. Dacă acest lucru se întâmplă, pliculețul devine deja un produs toxic, scrie realitatea.net.
Un plic de ciocolată caldă conține, în general, cacao pudră, unt de cacao, zer praf, sirop de glucoză, grăsime vegetală, emulfianți, stabilizatori și o gamă largă de diverse arome.
Cea mai delicioasă ciocolată caldă este cea făcută în casă, doar cu cacao, lapte și smântână, dacă dorești să fie mai densă.
Pui cât zahăr vrei, astfel încât să fie mai sănătoasă și fără prea multe calorii. Băutura are și o mulțime de beneficii. Conține vitamina D, are un indice glicemic redus și ajută la îmbunătățirea memoriei. Totodată, ajută la reglarea sistemului nervos, menționează sursa citată.
O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă poate fi gata în 5 minute. Există câteva ingrediente esențiale pentru un gust desăvârșit.
Ciocolata de calitate – folosiți ciocolată neagră, adică cu 70-80% cacao. O ciocolată cu un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate, cu conținut redus de zahăr și fără arome artificiale va reprezenta o alegere sănătoasă și va avea un gust intens. De asemenea, ciocolata neagră nu conține ingrediente de origine animală, așa că este o opțiune excelentă și pentru cei care țin post sau au un stil de viață vegan.
Cacao – O cacao de calitate are 22-24% grăsimi, adică dublu față de cacaoa obișnuită pe care o găsim la pliculețe. Cacaoa alcalină este mai ușor solubilă și mai potrivită pentru băuturi.
Zahăr pudră sau îndulcitor natural – se folosește un amestec de zahăr pudră și zahăr Bourbon.
Amidon – un ingredient obligatoriu, dacă doriți o ciocolată caldă de calitate.
Ce arome poți adăuga în ciocolata caldă de casă? Pudra de scorțișoară, semințe măcinate de cardamon, pudră de vanilie, fulgi fini de chilli, piper roșu măcinat.
Sursa foto: Pexels (caracter ilustrativ)