Prima pagină » Diverse » Ce boli GRAVE sunt provocate de expunerea la aerul condiţionat. Ce poți face pentru a minimiza riscurile

Ce boli GRAVE sunt provocate de expunerea la aerul condiţionat. Ce poți face pentru a minimiza riscurile

Ce boli GRAVE sunt provocate de expunerea la aerul condiţionat. Ce poți face pentru a minimiza riscurile

Expunerea la aerul condiționat poate fi asociată cu diverse probleme de sănătate. Medicul ORL, Bogdan Popescu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre afecţiunile declanşate de expunerea la aerul condiţionat.

”Trebuie să știm că aerul condiționat ne ajută să scădem temperatura ambientală în interior. Nu trebuie să simţim o diferență foarte mare, să nu difere temperatura din interior față de cea de afară cu mai mult de 12°. Pot apărea perturbări la nivelul termoreglării corpului. Totodată, aerul condiționat dezumidifică aerul și îl usucă, ceea ce pentru unii pacienți, mai ales pentru cei care au probleme cu sinusurile paranazale, cu fosele nazale cu cavitatea bucală, poate fi o declanşare a proceselor inflamatorii de tipul răcelilor.

Sunt foarte mulți pacienți care în perioada aceasta reclamă faptul că de la aer condiționat au sinuzite, rinite. Prin urmare, este foarte important de știut cât și cum să folosim aerul condiționat. De exemplu, dacă în exterior avem o temperatură de 40°, în interior trebuie să avem o temperatură de 28, chiar 29°”, a a explicat medicul.

Iată ce boli poate provoca expunerea la aerul condiționat:

  • Infecții respiratorii. Aerul condiționat poate favoriza răspândirea bacteriilor și virusurilor, ducând la infecții respiratorii, cum ar fi răcelile și gripa.
  • Legioneloza. Aceasta este o infecție bacteriană gravă cauzată de bacterii din genul Legionella, care se pot dezvolta în sistemele de climatizare și de apă. Legioneloza poate provoca pneumonie severă.
  • Alergii și probleme astmatice. Sistemele de aer condiționat pot colecta și circula praf, polen, mucegai și alți alergeni, agravând simptomele de alergie și astm.
  • Expunerea prelungită la aer rece poate provoca rigiditate și dureri musculare, inclusiv dureri de gât și de spate.

Pentru a minimiza riscurile asociate cu utilizarea aerului condiționat, este important să se asigure o întreținere regulată a sistemelor de climatizare, să se utilizeze filtre de calitate și să se mențină o umiditate adecvată în spațiile climatizate. De asemenea, evitarea setării temperaturii aerului condiționat la un nivel foarte scăzut și protejarea directă de fluxul de aer rece pot contribui la reducerea riscurilor de sănătate.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele