Păpădia, cunoscută științific sub numele de Taraxacum officinale, este adesea considerată un adevărat elixir magic datorită multiplelor sale proprietăți benefice pentru sănătate.
Această plantă, care crește sălbatic și este adesea considerată o buruiană, are o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională și este folosită pentru a trata o gamă largă de afecțiuni.
Însă, călugării de la Mănăstirea Slănic din Arges au găsit modalitatea de a transpune într-o licoare magică proprietătile fabuloase ale păpădiei, în special cele ale floarei.
Într-un filmulet pus pe retelele de socializare de călugărul Daniel, ne explicã pas cu pas cum trebuie fãcut acest elixir magic si beneficiile acestuia.
În clip se explică cum trebuie „prinse” uleiurile volatile ale acestei plante si cum trebuie făcut pentru a nu se pierde polenul păpădiei.
De exemplu, mierea de albine este substanța care face transferul uleiului volatil de la plantă, în licoare.
„Bine ati venit în Grădina Vindecãrii, la Mănăstirea Slănic. Astăzi vom face siropul de aur al organismului, siropul de păpădie. Păpădia trebuie culeasă imediat ce a înflorit, pentru că florile se trec foarte repede. Și la siropul de păpădie veți folosi numai florile. Siropul de păpădie este siropul de aur, pentru că face atât de mult bine încât toate produsele din farmacie nu ar putea să-l egaleze! Este bun pentru organe, atât pentru ficat, pancreas, cât si pentru stomac; curăță sângele de toxine. Primăvara să nu uitati, este ideal să faceti o cură cu urzică si cu păpădie, curăță sângele si detoxifiază întreg organismul. De la păpădie se foloseste tot, atât florile și frunzele, cât și tija de la floare, dar si rădăcina”, spune călugărul în video.
Iată câteva dintre beneficiile păpădiei: