Prima pagină » Diverse » Ce mănânci, DE FAPT, când cumperi un sandviș în formă de triunghi de la magazin. Procesul de producție a fost dezvăluit

Ce mănânci, DE FAPT, când cumperi un sandviș în formă de triunghi de la magazin. Procesul de producție a fost dezvăluit

Ce mănânci, DE FAPT, când cumperi un sandviș în formă de triunghi de la magazin. Procesul de producție a fost dezvăluit

Unii vor renunța la tradiționalul sandviș gata ambalat, cumpărat de la magazinul de la colțul blocului.

De multe ori preferăm să dăm bani pe un sandviș pre-ambalat atunci când suntem pe fugă.

Preparatele rapide au devenit controversate, din cauza procesului de producție.

Un episod din celebra emisiune How It’s Made – Cum se fabrică arată cum este produs un asemenea sandviș.

Există două metode de fabricare a sandvișurilor pre-ambalate, după cum dorește clientul.

Prima este un proces atât manual, cât și automatizat, în parte. Mai întâi, lucrătorul aliniază pâinea proaspătă într-o mașină. În acest timp, verifică feliile de defecte sau găuri.

Apoi, mașina „separă feliile din pâine, apoi un dispozitiv răspândește unt topit”. Feliile cu unt ajung pe partea superioară a benzii liniei de producție, unde un alt dispozitiv automat injectează maioneză peste ele.

Banda cu feliile de pâine cu maioneză și unt ajunge apoi în dreptul muncitorilor, care așează manual restul ingredientelor, mezeluri sau brânză rasă.

Oamenii sunt oripilați, deoarece muncitorii nu purtau măști și nici mănuși, în timp ce manipulau sandvișurile.

În clipul video se arată apoi: „în zona de pregătire, lucrătorii încarcă bucăți de șuncă într-un feliator”.

Clientul specifică exact dimensiunea și greutate feliilor pe care le dorește în sandviș și feliatorul este programat în prealabil.

Feliile ajung apoi pe linia de asamblare, unde lucrătorii le adaugă la sandvișuri, tot fără mănuși.

Apoi, ei închid sandvișurile și le așează în stive de câte două. În fine, banda aduce sandvișurile la o mașină de tăiat mecanizată care le taie în două, sub formă de triunghiuri, care apoi sunt ambalate în plastic.

În cât timp trebuie consumat un sandviș, de fapt

A doua metodă nu implică angajați, ci totul este automatizat. Igiena este mult mai bună. Sandvișurile ajung pe rafturile magazinului în 12 ore de la producție și rămân proaspete încă 3 zile, după care cele nevândute sunt retrase și înlocuite cu altele noi.

Internauții sunt însă indignați de lipsa condițiilor de igienă, în procesul preparării acestor sandvișuri.

„Absolut oribil”, scrie cineva. Mulți au susținut că aceste imagini i-au determinat să nu mai consume sandvișuri preambalate, scrie Daily Star.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele