Foarte mulți români preferă, atunci când le e foame, să mănânce covrigi. Sunt ieftini, sunt sățioși și, foarte important, se găsesc la orice colț de stradă, la propriu.
Patiseriile Luca sunt printre cele mai cunoscute la nivel național, iar printre cele mai vândute produse ale lor sunt covridogii, o combinație între termenii „covrig” și „hotdog”.
Covridogul este un crenvurst învelit într-un aluat pufos de covrig, peste care se presară semințe de mac sau susan.
Potrivit producătorului, un covridog conține următoarele ingrediente:
Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.
Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).
Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).
De asemenea, covridogul de la Luca conține 334 calorii și are următoarele valori nutriționale: