Cercetătorii din Buzău spun că o anumită plantă, care are și proprietăți terapeutice, nu ar trebui să lipsească din casa niciunuia dintre noi.
Este vorba despre busuiocul pitic sau busuiocul smarald, o plantă aromatică pe care cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău o descriu ca fiind o adevărată „minune”.
Acest soi de busuioc este unul extrem de aromat, astfel că poate fi adăugat în tot felul de mâncăruri, însă el are și alte beneficii, nu doar culinare, notează Antena3.
De exemplu, specialiștii îl recomandă pentru tratarea anumitor afecțiuni cu care ne putem confrunta mai ales în timpul sezonului rece.
Această plantă rezistă bine în ghiveci și poate fi păstrată pe întreaga perioadă a iernii, dacă beneficiază de lumină și căldură.
Vara, spre exemplu, parfumul intens al acestui tip de busuioc ține la distanță țânțarii și alte insecte comune.
De asemenea, este cunoscut pentru utilizările sale medicinale, mai ales atunci când vine vorba despre aromaterapie. Pe lângă aceasta, are numeroase întrebuințări în bucătărie.
Frunzele de busuioc pot fi păstrate câteva zile la frigider, câteva săptămâni la concelator și câteva luni dacă sunt uscate.
După tăiere, planta se regenerează rapid, iar astfel ne putem bucura în continuare de frunzele proaspete și aromate, ca la toate soiurile de busuioc, mai notează sursa citată.
Sursa foto: Profimedia