Prima pagină » Diverse » Ce plante nu trebuie să ții niciodată în casă! Aduc ghinion

Ce plante nu trebuie să ții niciodată în casă! Aduc ghinion

Ce plante nu trebuie să ții niciodată în casă! Aduc ghinion

Știai că există plante pe care nu este bine să le ții în casă pentru că nu aduc nimic bun? Ba din contră, chiar dacă arată superb, aduc ghinion și atrag energiile negative!

Printre plantele cu energie negativă sunt garoafele roșii. Acestea, deși sunt foarte frumoase și cu miros îmbietor, sunt asociate cu funeraliile și doliul. Din aceeași categorie fac parte și calele, despre care se consideră că aduc necazuri atunci când sunt ținute în locuință. Pe de alte parte, aceste flori au în compoziție oxalat de calciu, o substanță toxică periculoasă.

Leandrul, o plantă cu flori foarte frumoase și cu miros plăcut, este extrem de toxic și se numără printre plantele interzise în interior. Specialiștii Feng Shui îl consideră aducător de ghinion, iar dacă florile sau frunzele sunt ingerate, poate provoca decesul extrem de rapid.

Alte plante pe care să nu le ții în casă sunt hortensiile, pentru că vorbim despre arbuști acidofili, au nevoie de un substrat și apă de irigare cu un pH scăzut, între 4 și 6. Totodată, reprezintă singurătatea.

De asemenea, cactușii sau plantele cu spini nu sunt recomandate. Se crede că aceste plante atrag energii negative și pot aduce ghinion în casă.

Și plantele uscate sau moarte aduc ghinion. A păstra plante uscate sau moarte în casă este adesea considerat un semn de nenoroc și poate atrage energii negative.

Plantele de bumbac sunt pe lista celor interzise. Acestea au boabe despre care se crede că sfâșie pielea. În plus, cele artificiale sunt greu de curățat și pot aduna cantități mari de praf.

Printre plantele pe care să nu le ții în interior se regăsesc, în general, toate cele artificiale. Ele nu joacă un rol important în consolidarea echilibrului natural din atmosferă, cum se întâmplă în cazul celor verzi, notează capital.ro.

Sursa foto: Pexels.com

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele