Prima pagină » Diverse » Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust

Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust

Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust
Peștele ieftin și fără multe oase, cu beneficii similare cu cele ale somonului. E ușor de gătit și bogat în nutrienți

Pregătește-te să faci impresie cu acest păstrăv la cuptor. Un ingredient special face diferența în această rețetă. Este vorba de rozmarin, un condiment minunat. Peștele pe care îl gătești va avea un gust și o savoare incredibile cu puține crenguțe de rozmarin în tavă.

Păstrăvii sunt foarte sănătoși, deoarece au o mulțime de nutrienți esențiali, cum ar fi proteine, acid folic, vitamina B12, acizi grași Omega-3 și vitamina D. Păstrăvul are un nivel scăzut de mercur, ceea ce îl face o opțiune sigură pentru consumul regulat, potrivit dieta.romedic.ro.

Pe bucataras.ro, am găsit o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor cu vin și usturoi care folosește rozmarinul ca ingredient secret.

Ingrediente:
4 păstrăvi
1 cățel de usturoi
ulei de măsline
1 pahar vin alb
sare, piper, boia
1 lămâie
rozmarin proaspăt/uscat
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Mai întâi, începe prin curățarea atentă a peștilor. După ce i-ai spălat bine, lasă-i să se zvânte puțin. Apoi, vei asezona peștii cu un amestec de condimente din sare, piper și boia.

Următorul pas este aranjarea păstrăvilor într-o tavă. Unge-o mai întâi cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a preveni lipirea. Umple burta fiecărui pește cu frunzulițe de rozmarin și bucățele de usturoi zdrobit care vor infuza peștele cu arome minunate în timpul gătitului.

Pentru a adăuga și mai multă savoare, toarnă un pahar de vin alb peste pești. Vinul va crea un sos delicat și va menține peștele suculent. Mai presară apoi câteva frunze de rozmarin și adaugă niște bucățele de usturoi și deasupra peștilor.

Introdu tava la cuptor și lasă păstrăvii să se gătească pentru aproximativ 30-40 de minute. Când păstrăvii sunt gata, scoate-i din cuptor. Vor fi aurii, aromați și incredibil de apetisanți. Adaugă câteva felii de lămâie lângă fiecare pește și puțin pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

Recomandarea video

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Vladimir Putin, anunț în fața a sute de jurnaliști despre negocierile pentru pace
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Terra Amata, situl arheologic care spune povestea primilor ingineri ai Europei