Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust

Publicat: 12 09. 2024, 19:31

Pregătește-te să faci impresie cu acest păstrăv la cuptor. Un ingredient special face diferența în această rețetă. Este vorba de rozmarin, un condiment minunat. Peștele pe care îl gătești va avea un gust și o savoare incredibile cu puține crenguțe de rozmarin în tavă.

Păstrăvii sunt foarte sănătoși, deoarece au o mulțime de nutrienți esențiali, cum ar fi proteine, acid folic, vitamina B12, acizi grași Omega-3 și vitamina D. Păstrăvul are un nivel scăzut de mercur, ceea ce îl face o opțiune sigură pentru consumul regulat, potrivit dieta.romedic.ro.

Pe bucataras.ro, am găsit o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor cu vin și usturoi care folosește rozmarinul ca ingredient secret.

Ingrediente:
4 păstrăvi
1 cățel de usturoi
ulei de măsline
1 pahar vin alb
sare, piper, boia
1 lămâie
rozmarin proaspăt/uscat
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Mai întâi, începe prin curățarea atentă a peștilor. După ce i-ai spălat bine, lasă-i să se zvânte puțin. Apoi, vei asezona peștii cu un amestec de condimente din sare, piper și boia.

Următorul pas este aranjarea păstrăvilor într-o tavă. Unge-o mai întâi cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a preveni lipirea. Umple burta fiecărui pește cu frunzulițe de rozmarin și bucățele de usturoi zdrobit care vor infuza peștele cu arome minunate în timpul gătitului.

Pentru a adăuga și mai multă savoare, toarnă un pahar de vin alb peste pești. Vinul va crea un sos delicat și va menține peștele suculent. Mai presară apoi câteva frunze de rozmarin și adaugă niște bucățele de usturoi și deasupra peștilor.

Introdu tava la cuptor și lasă păstrăvii să se gătească pentru aproximativ 30-40 de minute. Când păstrăvii sunt gata, scoate-i din cuptor. Vor fi aurii, aromați și incredibil de apetisanți. Adaugă câteva felii de lămâie lângă fiecare pește și puțin pătrunjel proaspăt. Poftă bună!