Ce să NU faci de Sfânta Maria Mică pentru a avea parte de liniște și noroc. Tradițiile pe care să le respecți pe 8 septembrie
Calendar ortodox 8 septembrie, Sfânta Maria Mică. Astăzi, creștinii prăznuiesc Nașterea Maicii Domnului. În această zi sfântă, credincioșii merg la biserică și, potrivit unor superstiții, există câteva activități pe care nu ar trebui să le facă, dacă doresc să aibă parte de liniște și noroc. Iată ce arată credința populară.
Anual, în data de 8 septembrie, credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Maria Mică (Nașterea Maicii Domnului). Tradiția populară arată că, în această zi, există o serie de activități pe care creștinii nu ar trebui să le facă, dacă își doresc liniște și noroc în viețile lor.
Sfânta Maria Mică. Ce să NU faci, dacă vrei să îți meargă bine
În această zi, creștinii nu ar trebui să facă treburi gospodărești. Printre acestea se numără curățenia în casă. Tradiția populară arată că o astfel de activitate, îndeplinită pe 8 septembrie, ar putea să atragă energia negativă. De altfel, tot astăzi, se spune că este bine să mergi la biserică pentru a te ruga și a împărți pachete.
Tot pe 8 septembrie, femeile însărcinate se roagă la Maica Domnului pentru a avea parte de o naștere ușoară. Tradiția populară arată că tinerele nemăritate, care doresc să își schimbe statutul marital, se roagă la Maica Domnului.
În ziua în care se prăznuiește Nașterea Maicii Domnului nu este bine să te cerți sau să înjuri. Ziua este dedicată meditației și reparării greșelilor din trecut. De altfel, se spune că rugăciunile către Maica Domnului pot oferi o protecție divină și noroc. Tot pe 8 septembrie are loc începutul anului bisericesc, iar data marchează tranziția dintre două anotimpuri – vară și toamnă. Începând de azi, gospodarii merg să culeagă roadele pământului.
Vezi și Mesaje de Sfânta Maria Mică. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei dragi
Rugăciunea pe care să o rostești astăzi, 8 septembrie
„Apărătoare Doamnă” este rugăciunea care poate fi rostită pe 8 septembrie, cu ocazia Nașterii Maicii Domnului.
„Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumirile, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!” – rugăciunea pe care creștinii o pot rosti.