Prima pagină » Diverse » Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea

Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea

Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care sunt, de fapt, beneficiile consumului de vin roșu. Însă, pentru ca acesta să fie bun în organism este nevoie să fie consumat cu moderație. 

Celebrul neurochirurg spune că un pic de vin roşu consumat poate îmbunătăţi şi activitatea retinei, dar previne și accidentul vascular cerebral.

”Creierului îi place un pic de vin roșu. Desface vasele cerebrale, redă pofta de viață, previne accidentul cerebral vascular și cardiac. Vinul roşu are o substanţă, numită resveratrol, care îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi calitatea funcţiei celulei nervoase. Resveratrol îl mai găsim în acel strugure pe care îl aveam în copilărie şi îi spuneam Hamburg. Este acel strugure închis la culoare şi este vestit.

Vă recomand să căutaţi strugurii româneşti care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase. Mai mult, am aflat de la colegii oftalmologi, că îmbunătăţește şi activitatea retinei. Vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a precizat medicul neurochirurg.

Vlad Ciurea: ”Stresul, zahărul și alcoolul sunt dușmanii creierului”

Însă, pentru a te putea bucura de beneficiile vinului roșu, consumul de alcool trebuie să fie unul moderat.

”Zahărul în cantitate mare este dușmanul creierului. Stresul, zahărul și alcoolul sunt dușmanii creierului. Tutunul este și el un dușman pentru creier, pentru că strânge vasele cerebrale. Acestea sunt cele patru mari probleme, iar a cincea problemă fiind drogurile. Adicția de droguri este extrem de periculoasă.

Nu știu să vă zic care dintre aceste adicții este mai gravă”, spunea prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea realizată de Marius Tucă pentru Gândul.

România ocupă locul 14 la nivel mondial când vine vorba despre consumul mediu de alcool.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele