Poate părea puțin probabil să uitați să luați banii din fanta bancomatului, dar dacă totuși pățiți acest lucru, trebuie să știți ce este de făcut.
Românii folosesc într-un număr foarte mare bancomatele. De la pensionari la elevi, toți apelează la ATM-uri pentru a scoate bani de pe card. În cazul în care uitați să ridicați suma de care aveți nevoie, nu intrați în panică. Situația are o rezolvare.
Trebuie precizat faptul că dacă uitați banii la bancomat, aceștia pot fi protejați de mecanismele implementate în ATM-uri.
Toate bancomatele au implementat un sistem de securitate bine pus la punct.
Atunci când faceți o operațiune la bancomat, aveți la dispoziție câteva zeci de secunde pentru a ridica banii și cardul (circa 25-30 de secunde).
Dacă nu apucați să luați banii și cardul, ATM-ul le blochează și acestea rămân în interiorul aparatului, de unde pot fi ridicate doar de angajații băncii. Atunci, cel mai simplu este să intrați în bancă și să cereți ajutorul.
În cazul în care banca e închisă, apelați telefonul unitatea bancară care v-a emis cardul, dar și la cea căreia îi aparține ATM-ul, dacă sunt diferite.
Dacă „banca emitentă a cardului este aceeași cu cea care deținte ATM-ul, atunci poți să faceți o contestație a acestei tranzacții, denumită și aviz de refuz la plată. O astfel de contestație conține datele deținătorului cardului, informațiile referitoare la tranzacția problematică și motivul refuzului/contestării tranzacției. La aceasta se atașează și plângerea depusă la poliție, asta doar în anumite cazuri, când este vorba despre o sumă însemnată spre exemplu”, conform b365.ro.
Vă recomandăm să citiți și: