Pâinea din compoziția chiftelelor le oferă suculență și un gust deosebit.
Cu toate acestea, există un alt ingredient care poate fi inclus în compoziția pentru chiftele care scade aportul caloric al acestora, păstrând gustul și consistența fragedă.
Bucătarii cu experiență asigură că pâinea poate fi întotdeauna înlocuită cu alte ingrediente din cămară. Grișul este cel care poate înlocui pâinea în carnea tocată. Puteți pune griș uscat sau griș fiert. Dacă adăugați griș uscat, este important să lăsați compoziția pentru chiftele să se odihnească 15 minute.
Amidonul vă va permite, de asemenea, să gătiți chiftele delicioase. Puteți folosi atât amidon de cartofi, cât și de porumb. Adăugați-l într-o cantitate de 20 de grame la 0,5 kg de carne tocată.
Dovlecelul e un ingredient perfect pentru chiftele savuroase, care vor fi suculente și sănătoase. Pentru asta, dovleceii se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Este important să stoarceți dovleceii rași înainte de a-i adăuga în carnea tocată.
Mai este însă un ingredient care poate fi adăugat în carnea tocată. Bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor. Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte.
Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.
În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede.
Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor. Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
Metoda de preparare
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă, notează dcnews.ro
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc.