Ce se întâmplă dacă mănânci MĂMĂLIGĂ timp de o lună. Ce schimbare se produce în corpul tău, de fapt

Publicat: 24 08. 2024, 15:08
Actualizat: 24 08. 2024, 15:13
Pâinea poate fi înlocuită cu mămăliga / sursă foto: Envato

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci mămăligă timp de o lună? Specialiștii în nutriție susțin că eliminarea produselor de panificație și, în special, a pâinii poate avea reprezenta un pas favorabil pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus și să adere la un stil de viață mai sănătos. Iată mai jos informațiile.

Eliminarea anumitor alimente din dieta zilnică ar putea reprezenta un pas pe care să îl faci, dacă îți dorești să aderi la un stil de viață mai sănătos. Specialiștii recomandă să fie eliminată pâinea din alimentație. Deși este un aliment aproape nelipsit de pe mesele românilor, consumul său ar putea conduce către acumularea kilogramelor sau apariția diverselor inflamații în corp (multe dintre tipurile de pâini comercializate conțin gluten). De altfel, pâinea poate fi înlocuită cu mămăligă.

Vezi și Medicul nutriționist Mihaela BILIC demontează mitul mămăligii: Cât de sănătoasă este, de fapt?

Mămăliga poate fi servită cu diverse preparate tradiționale / sursă foto: Envato

Vezi și Cum a reacționat acest turist britanic din România, după ce a mâncat MĂMĂLIGĂ pentru prima dată: „Am observat că o folosiți ca..”

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci mămăligă timp de o lună?

Pâinea din comerț ar putea fi înlocuită cu mămăliga, dacă dorești să aderi la un altfel de stil de viață. Consumul pâinii la fiecare masă ar putea crește indicele glicemic, iar glutenul ar putea provoca inflamații în organism. O alternativă sănătoasă ar putea fi consumul de mămăligă – porția pot fi preparatăe după bunul plac.

Dacă te gândești să consumi mămăligă timp de o lună, în fiecare zi, într-o cantitate moderată, atunci ți-ai putea ajuta corpul să scape de kilogramele în plus. Este o alternativă mai sănătoasă. Chiar dacă nu este recomandată întotdeauna, mămăliga poate fi mai sănătoasă decât pâinea regăsită în comerț. De altfel, nu ar trebui consumată la cină, deoarece conține carbohidrați (care pot forma depozite de grăsime).

Exemplu de meniu care ar putea fi servit într-o zi:

  • Dimineața, mămăliga poate fi servită cu o felie de cașcaval, cu un ou fiert și brânză de vaci;
  • La prânz, pot fi servite 2 linguri de mămăligă, pui la grătar și salată verde;
  • La cină nu se servește mămăliga (carbohidrați), ci un iaurt cu cereale integrale sau o salată;
  • Cele două gustări între mese: fructe bogate în antioxidanți, nuci, smoothie.

sursă foto: Envato