Ce se întâmplă, de fapt, când se aprinde becul roșu de la congelator
Toate gospodinele ar trebui să știe ce înseamnă când se aprinde becul roșu la congelator și să știe să acționeze imediat. Vezi în rândurile de mai jos care sunt posibilele cauze pentru care se aprinde acest bec.
Unul dintre electrocasnicele cele mai importante dintr-o locuință este congelatorul. Este și costisitor, așa că toată lumea trebuie să știe cum să îl întrețină pentru a ne bucura de serviciile sale cât mai mult posibil. În consecință, este esențial să avem o înțelegere precisă a ceea ce se întâmplă atunci când becul roșu al congelatorului se aprinde.
Scopul congelatorului a fost de a menține alimentele la temperaturi foarte scăzute, împiedicând dezvoltarea și alterarea bacteriilor. Un compresor transportă un agent frigorific printr-un sistem de tuburi. Atunci când agentul ia căldura din interiorul congelatorului și o eliberează în exterior, temperatura scade.
Posibile cauze:
Congelatorul are senzori care urmăresc în mod constant temperatura și alte variabile, iar becul roșu este folosit pentru a arăta dacă există o problemă cu temperatura din interior. Iată câteva posibile cauze pentru care becul roșu poate fi aprins:
Ușa de la congelator nu a fost închisă corect: Dacă ușa rămâne deschisă, aerul cald intră și ridică temperatura. Becul roșu se va aprinde când este detectat de senzori.
Umplerea excesivă a congelatorului cu alimente calde: Dacă puneți alimente calde în congelator, va fi necesar mai mult timp pentru a răci totul la temperatura dorită, iar becul roșu poate fi aprins.
Problemele care apar cu sistemul de răcire: Defectarea compresorului, a senzorilor sau a ventilatorului poate provoca temperaturi fluctuante și aprinderea becului roșu. În această situație, aveți nevoie de un expert care poate identifica problema.
O întrerupere a energiei electrice poate provoca o creștere temporară a temperaturii și aprinderea becului roșu. Ce temperatură trebuie să setați pentru congelator? De acord cu specialiștii, temperatura optimă pentru păstrarea alimentelor este sub 18 grade Celsius. O temperatură mai ridicată ar accelera alterarea.
Cât timp durează să păstrați diferite alimente la congelator?
- Carnea: poate fi păstrată până la 12 luni, dar cea mai bună calitate este de 6 până la 9 luni;
- Legumele și fructele pot rămâne proaspete timp de 8 până la 12 luni.
- Produsele de panificație: rezistă timp de aproximativ trei luni fără a-și pierde calitățile.