Vinul fiert reprezintă o băutură tradițională în toată lumea, mai ales de Crăciun. Ce se întâmplă, însă, în corpul tău, dacă bei vin fiert în fiecare zi, timp de o săptămână?
În prima zi, după prima înghițitură de vin fiert, vei avea o senzație de căldură și confort. Îți vei relaxa corpul și mintea după o zi plină. Cu toate acestea, este important să bei în mod responsabil și să nu exagerezi cu alcoolul.
A doua zi, vei beneficia de pe urma antioxidanților. Vinul roșu, folosit în mod tradițional pentru a prepara vinul fiert, conține antioxidanți, precum resveratrolul, care pot avea efecte benefice asupra sănătății inimii. Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool poate anula toate aceste beneficii, așa că asigură-te că rămâi în limitele recomandate de consum de alcool.
Vinul fiert ajută la un somn bun, deoarece are un efect sedativ. Totuși, consumul regulat de alcool poate deranja somnul și duce la insomnie sau la un somn de calitate scăzută.
Vinul fiert conține, însă, zahăr și calorii, mai ales dacă este preparat cu adaosuri dulci. Aportul caloric este mare și ar trebui să te orientezi spre băuturi mai „ușoare”, din ziua a 4-a.
Ziua 5 de vin fiert ar putea aduce un stres hepatic. O săptămână de consum de vin fiert în mod regulat nu ar trebui să influențeze semnificativ sănătatea hepatică, dar este bine să menținem limitele.
Mai mult, în ziua a 6-a se va resimți o deshidratare, deoarece vinul fiert are un efect diuretic. Consumă suficient de multă apă, în timp ce bei vin fiert, pentru a nu te deshidrata.
În fine, în ziua a 7-a, ar trebui să renunți treptat la vinul fiert, deoarece poate avea efecte negative asupra somnului, greutății corporale și stresului pe ficat, scrie realitatea.net.
Sursa foto: YouTube