Prima pagină » Diverse » Câți bani ECONOMISEȘTE lunar o familie cu doi copii, în Germania. O româncă a dezvăluit lista de cumpărături

Câți bani ECONOMISEȘTE lunar o familie cu doi copii, în Germania. O româncă a dezvăluit lista de cumpărături

Câți bani ECONOMISEȘTE lunar o familie cu doi copii, în Germania. O româncă a dezvăluit lista de cumpărături

În ultimii ani, inflația a atins cote record în România, iar ratele românilor au crescut enorm, în timp ce veniturile au rămas, în mare parte, aproape la fel. 

Însă, în alte țări europene, românii par că o duc mai bine, chiar reușind să economisească bani lunar. Recent, o româncă stabilită în Germania a povestit pe rețelele de socializare ce sume cheltuie lunar pentru întreținerea familiei, dar și ce bani reușește să pună deoparte.

Femeia locuiește cu soțul și cei doi copii și a prezentat detaliat veniturile și cheltuielile familiei sale. Ea împreună cu soțul ei câștigă un venit lunar net de 5000 de euro, la care se adaugă alocația copiilor de 500 de euro și un venit suplimentar de 520 de euro dintr-un job part-time, arată stiridiaspora.ro.

Venituri lunare:
Salariu net: 5000 de euro
Alocație: 500 de euro
Job part-time: 520 de euro

Total venituri: 6020 de euro

Cheltuieli lunare:
Chirie: 900 de euro
Mâncare: 900 de euro
Curent: 85 de euro
Internet: 40 de euro
Grădiniță: 250 de euro
Școală: 65 de euro
Asigurări: 200 de euro
Rată: 400 de euro
Țigări: 700 de euro
Telefon: 100 de euro
Total cheltuieli: 3640 de euro

După deducerea cheltuielilor, familia reușește să economisească 1360 de euro din salariul net, fără a lua în considerare alocația copiilor și venitul din jobul part-time. Adăugând alocația și venitul part-time, familia ajunge la economii lunare de aproximativ 2000 de euro.

„Motorina nu o pun la calcul pentru că eu primesc de la muncă, și mai adaug la cheltuieli haine și lucruri pentru copii care pot ajunge maxim 300 de euro pe lună. Aici, chiar dacă ai un loc de muncă în curățenie, poți trăi confortabil și poți pune bani deoparte. În România, pentru un salariu bun trebuie să ai studii superioare și o meserie calificată”, a explicat femeia.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele