Ce „ȚEAPĂ” a luat Cătălin din Constanța, după ce a plătit 1.650 de lei chirie. Ce era „apartamentul”, de fapt

Ce „ȚEAPĂ” a luat Cătălin din Constanța, după ce a plătit 1.650 de lei chirie. Ce era „apartamentul”, de fapt
Publicat: 05/10/2023, 09:19
Actualizat: 05/10/2023, 09:21

Tot mai multe escrocherii cu închirierea de imobile au apărut și în România. Poliția Română a înregistrat un număr consistent de reclamații împotriva unor așa-ziși proprietari de imobile care închiriază proprietăți fictive.

Acesta este și cazul lui Adrian B., recidivist, și al Danielei F., care au postat pe o platformă online un anunț care specifica faptul că scot la închiriere un imobil, pe care însă nu îl dețineau. Aceștia au reușit să găsească un doritor, convingându-l astfel pe Cătălin F. să le dea o parte din sumă prin transfer monetar, întâlnindu-se mai apoi și pentru a le da și restul sumei care figura drept avans al chiriei.

Totul s-a întâmplat atunci când Adrian B., fiind în stare de recidivă postexecutorie, a publicat pe OLX, împreună cu Daniela F., un anunț fictiv în cadrul căruia ofereau spre închiriere contra sumei de 850 de lei un imobil situat în Constanța. După o negociere telefonică, l-au determinat pe Cătălin F. să le trimită, prin transfer monetar, suma de 850 de lei cu titlu de avans chirie, iar ulterior, s-au întâlnit în zona stației CFR Constanța cu aceeași persoană, căreia i-au solicitat încă 800 de lei cu titlu de avans chirie, sumă pe care au primit-o, apoi au părăsit zona sub pretextul că merg să facă o copie a cheii de acces în imobil, fără a se mai întoarce, relatează replicaonline.ro.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatului Adrian B., recidivist, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, magistrații au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatei Daniela F., pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Escrocherii cu închirierea de imobile

Închirierea unui apartament este una dintre cele mai mari cheltuieli ale unei persoane – atât în ceea ce privește cheltuielile inițiale de numerar pentru chiria din prima lună, chiria de luna trecută, precum și depozitul și plățile lunare ale chiriei. Hoții care caută o sursă ușoară de bani sunt conștienți de acest lucru. Iată cum să evitați să fiți înșelați:

1. Verificați proprietarul apartamentului

Când căutați un apartament, verificați dacă toată lumea cu care vorbiți este cine spune că este. Una dintre cele mai frecvente scheme presupune ca cineva să spună că este administratorul unui apartament când nu este și să ia un depozit.

Dacă vă uitați la complexe mari cu un birou de leasing clar marcat, probabil că sunteți în siguranță. În cazul închirierilor de clădiri mici sau case, verificați întotdeauna evidențele publice pentru a verifica cine este proprietarul și pentru a verifica dacă persoana cu care aveți de-a face lucrează efectiv pentru acestea. Căutați pe site-urile administrației locale adresa proprietăților de închiriat și asigurați-vă că numele listat corespunde cu ID-ul proprietarului.

2. Nu plătiți niciodată numerar la închirierea de imobile

Nu plătiți niciodată numerar, astfel încât să existe o urmă a locului în care s-au dus banii dvs. Acest lucru este valabil mai ales dacă ajungeți să plătiți persoana greșită. O chitanță înseamnă foarte puțin, dacă tocmai v-au mințit cu privire la deținerea apartamentului, scrierea unei chitanțe false nu înseamnă nimic pentru ei.

3. Vizualizați recenziile online suspecte

Locurile cu cele mai bune recenzii sunt adesea locurile cu cele mai mari probleme. Foarte puțini chiriași efectivi lasă recenzii despre apartamente, așa că un apartament cu un număr mare de recenzii de cinci stele într-o perioadă scurtă de timp probabil plătește pe cineva să le scrie pentru a acoperi recenziile proaste.

Pe de altă parte, mulți chiriași care au avut o experiență proastă vor face tot posibilul să lase cea mai proastă recenzie posibilă. Folosiți recenzii pentru a verifica reclamațiile obișnuite, cum ar fi zgomotul sau erorile, dar nu vă bazați numai pe ele pentru a lua decizii importante.

SURSA FOTO: Replica

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...