Prima pagină » Diverse » Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă

Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă

Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă

Saveta Bogdan (77 de ani) este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din România, dar și o gospodină desăvârșită. Recent, artista a dezvăluit rețeta sa de ciorbă de post.

Pe lângă faptul că este deosebit de gustoasă, această ciorbă de post o ajută pe Saveta Bogdan și la slăbit.

Ciorba de post și un „truc” prin care devine delicioasă

Îndrăgita interpretă de muzică populară spune că are această rețetă specială de la regretatul Benone Sinulescu.

Ciorba de varză este perfectă de încercat în post, are un gust minunat și conține foarte puține calorii.

Îmi place mult să gătesc. Doar că eu, acum, dacă sunt singură, nu prea mai fac mâncare atât de des. Prefer să mănânc la restaurante. Dar uneori îmi fac ciorbe, spanac, sarmale. Sunt multe feluri de mâncare pe care le fac cu drag.

Și tocănițele îmi plac și îmi ies tare bune. Chiar îmi place să fac tot felul de lucruri, doar că acum fac mai rar. În schimb, am o rețetă care îmi place mult. Dar cel mai important este că ajută la slăbit, pentru că are puține calorii”, spune Saveta Bogdan.

Iată cum se prepară ciorba de varză, după rețeta transmisă Savetei Bogdan de Benone Sinulescu:

Avem nevoie, bineînțeles, de varză, dar să fie neapărat dulce. Apoi, ne mai trebuie rădăcini. Eu folosesc morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, țelină și ceapă. Încă un secret e că pun leuștean, care îi dă un gust foarte bun. Se adaugă toate zarzavaturile care se pun de obicei la ciorbe. Apoi, toate ingredientele le pun la fiert.

După ce au fiert bine, iau o legătură mare de mărar și o adaug în ciorbă. Mărarul este foarte bun și dă un gust deosebit. Dacă nu ținem post, putem să punem și smântână. Dar, pentru acrit, pun borș.

Dacă nu aveți borș, se poate adăuga puțină zeamă de lămâie, iese la fel de bună. Apoi condimente, sare, piper, pune fiecare după gust.

O las să dea la final un clocot și e gata.

Ciorba aceasta e simplu de făcut, nici nu durează mult, doar cât fierb toate legumele. E și potrivită în perioada asta, că poate fi făcută și de post. Mai ales că e și bine să mai dăm din kilograme jos înainte de Crăciun. Iar rețeta asta e numai bună, pentru că nu are calorii multe.

Eu am rețeta asta de la Benone Sinulescu. Mi-a spus că este la cură de slăbire și mânca ciorba asta. Se poate adăuga și smântână, sau iaurt, bineînțeles, e mai gustoasă așa. Dar merge la fel de bine și doar acrită cu un borș bun, dacă vrem să fie de post.

Secretul meu este că dau toate ingredientele pe răzătoare. Așa iese cel mai bine. Nu îmi place să le tai cubulețe, e altceva dacă e dat totul pe răzătoare”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele