Prima pagină » Diverse » Ceaiul RECOMANDAT de nutriționiști pentru luna ianuarie. Detoxifică ficatul și are beneficii uimitoare pentru organism

Ceaiul RECOMANDAT de nutriționiști pentru luna ianuarie. Detoxifică ficatul și are beneficii uimitoare pentru organism

Ceaiul RECOMANDAT de nutriționiști pentru luna ianuarie. Detoxifică ficatul și are beneficii uimitoare pentru organism

În ianuarie, este recomandat să bei acest ceai, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate. Este gustos, ajută la detoxifierea ficatului după sărbători și te protejează de răceli.

Multe ceaiuri sunt foarte sănătoase și ar trebui să fie consumate frecvent, în special în timpul verii, deoarece se prepară ușor și au un gust excelent. Unele sunt excelente pentru detoxifiere, în timp ce altele pot proteja organismul de răceală și pot reduce inflamația.
Un ceai care este ideal pentru a bea în ianuarie este unul care detoxifică corpul, susține imunitatea și îmbunătățește circulația.

În plus, are capacitatea de a reduce inflamația și este un bun energizant natural. Ingrediente: ghimbir, scorțișoară, lămâie. Este ușor de preparat și va fi gata imediat.
Ai nevoie de o lingură de ghimbir proaspăt ras, dar poți folosi și 1/2 linguriță de ghimbir pudră, de un baton de scorțișoară sau 1/2 linguriță de scorțișoară pudră, o lingură de suc proaspăt de lămâie, o linguriță de miere (opțional) și de 300 ml de apă fierbinte.

Pune scorțișoara și ghimbirul în apa fierbinte și lasă-l la infuzat timp de zece minute pentru a păstra uleiurile esențiale. În cazul în care ai folosit ingrediente proaspete, mai degrabă decât pudră, următorul pas este să strecori lichidul. Sucul de lămâie și mierea se adaugă și se amestecă bine. Ceaiul va avea o aromă foarte puternică dacă este savurat cald.

Ce beneficii are acest ceai

Scorțișoara și ghimbirul au efecte antiinflamatoare, care sunt perfecte pentru combaterea rigidității și a durerilor articulare din sezonul rece. Ceaiul care conține aceste două ingrediente poate fi consumat dimineața, dar și după-amiaza, mai ales că îți oferă energie. Ghimbirul contribuie la stimularea digestiei și la accelerarea metabolismului. În plus, datorită conțintului de gingerol și shogaol, ghimbirul stimulează funcția ficatului și contribuie la eliminarea toxinelor întrucât crește producția de enzime antioxidante.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Food Science, ghimbirul are și un efect puternic hepatoprotector, notează dcmedical.ro.

Lămâia conține vitamina C

De altfel, lămâia conține vitamina C, care e esențială pentru a preveni răcelile, dar ajută și la neutralizarea radicalilor liberi, la susținerea funcției renale și echilibrului pH-ului, facilitând eliminarea toxinelor.

Scorțișoara este foarte sănătoasă datorită proprietăților de stimulare a circulației sângelui. Aceasta menține temperatura corpului în zilele friguroase.

În același timp, scorțișoara conține eugenol și cinamaldehidă. Aceste substanțe au proprietăți antimicrobiene, care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor.

Poate acționa și împotriva unor agenți patogeni comuni ai tractului respirator, conform unor cercetări din Journal of Applied Microbiology. Scorțișoara a fost studiată și pentru efectele pe care le are asupra metabolismului glucozei.

Un alt beneficiu al scorțișoarei este faptul că poate îmbunătăți circulația sângelui întrucât reduce tensiunea arterială, după cum arată un studiu publicat în Annals of Family Medicine.