Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume.
În regiunea italiană Emilia-Romagna, producătorii închiriază „banca de brânzeturi” pentru a-și proteja comoara de hoți și o ascund în seifuri climatizate, înarmate cu alarme, camere cu infraroșu și echipamente antiseismice.
Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume, potrivit Eurinews.
Regiunea din nordul Italiei este singura din lume care poate folosi legal numele Parmigiano-Reggiano. Nu este surprinzător că brânza tare, uscată, făcută din lapte degresat, este o marfă locală profitabilă.
„Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”, explică Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM.
”Acest aur comestibil” a fost vizat atât de des de hoți, deoarece fiecare rundă de brânză valorează până la 400 de euro.
Angajații băncii joacă un rol important în depozitarea acestuia în condiții optime.
„Temperatura nu trebuie să depășească 20 de grade, dar nici prea rece. Idealul este între 16 și 18 grade. Umiditatea trebuie să fie, de asemenea, ridicată, dar nu prea mare, între 70% și 80%, astfel încât parmezanul să poată respira și să-și elimine gras ”, spune angajatul băncii Federico Rotelli.
Cu un preț atât de ridicat datorită timpului de maturare îndelungat, care poate dura de la unu la trei ani, este unul dintre cele mai valoroase alimente din lume!