Prima pagină » Diverse » Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume.

Alarme si camere cu infraroșu pentru protejarea celui mai bun parmezan din lume

În regiunea italiană Emilia-Romagna, producătorii închiriază „banca de brânzeturi” pentru a-și proteja comoara de hoți și o ascund în seifuri climatizate, înarmate cu alarme, camere cu infraroșu și echipamente antiseismice.

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume, potrivit Eurinews.

Foto: Euronews

Regiunea din nordul Italiei este singura din lume care poate folosi legal numele Parmigiano-Reggiano. Nu este surprinzător că brânza tare, uscată, făcută din lapte degresat, este o marfă locală profitabilă.

„Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”, explică Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM.

Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM. Foto: Euronews

”Acest aur comestibil” a fost vizat atât de des de hoți, deoarece fiecare rundă de brânză valorează până la 400 de euro.

Angajații băncii joacă un rol important în depozitarea acestuia în condiții optime.

„Temperatura nu trebuie să depășească 20 de grade, dar nici prea rece. Idealul este între 16 și 18 grade. Umiditatea trebuie să fie, de asemenea, ridicată, dar nu prea mare, între 70% și 80%, astfel încât parmezanul să poată respira și să-și elimine gras ”, spune angajatul băncii Federico Rotelli.

Foto: Euronews

Cu un preț atât de ridicat datorită timpului de maturare îndelungat, care poate dura de la unu la trei ani, este unul dintre cele mai valoroase alimente din lume!

Recomandarea video

Mediafax
Alertă epidemiologică în România: Primul deces din cauza virusului gripal din acest sezon la o femeie din Cluj
Digi24
Momentul în care s-a născut Iisus: chiar a fost o „noapte de vis”? Un reputat istoric descrie vremurile tulburi ale Mântuitorului
Cancan.ro
Ce pensie are Cornel Dinu. Câți bani încasează de la statul român, de fapt
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Crăciun sărbătorit în secret, în Coreea de Nord. Familiile riscă pedepse aspre pentru împodobirea unui brad
Mediafax
Sudul țării, sub cod galben de ninsori în Ajunul Crăciunului. În ce zone se așteaptă un strat mai consistent de zăpadă
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Rusia respinge planul de pace în 20 de puncte al lui Zelenski și vine cu propriile propuneri. Ce vrea Moscova (Bloomberg)
Cancan.ro
Plutonierul major Mirel Tulitu a murit într-un accident rutier cumplit. 3 fetițe au rămas acum orfane de tată 😢
Ce se întâmplă doctore
Cum arată acum Catrinel Sandu, prima „bebelușă” de la Cronica Cârcotașilor. Era una dintre cele mai dorite femei din România
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Știința nu așteaptă: Evenimentele care au scris istorie în astronomie chiar de Crăciun