Cel mai FRUMOS drum din România. Se deschide în vară, după o investiție-record

Publicat: 28 05. 2024, 17:13
Cel mai FRUMOS drum din România

Cel mai frumos drum din România. Se deschide în vară, după o investiție-record.

Unul din cele mai frumoase drumuri din România se va deschide în sezonul estival. Cât costă investiția?

Transapuseana, unul din cele mai frumoase drumuri din România, care șerpuiește printre peisaje minunate, este accesibil pe lotul I, iar din vară va fi deschis și al doilea tronson.

Autoritățile au declarat că în august ar urma să fie recepționate lucrările pe drumul care leagă autostrada Sebeș-Turda, de Abrud și Apuseni, prin Aiud, scrie Alba24.

Traseul are de-a lungul său numeroase case tradiționale, răspândite pe dealuri la o distanță mare una de cealaltă.

Cel mai frumos drum din România. „Transalpina de Apuseni”

Drumul județean (DJ) 107I, cunoscut inițial ca „Transalpina de Apuseni”, a fost denumit ulterior Transapuseana.

E cea mai mare investiție pe un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanțat din fonduri europene.

Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abrud (DN 74).

Cel mai frumos drum din România

Sursa foto: Alba24.ro / Pixabay

Colțul de Rai din inima României. Motivul pentru care MII de turiști caută anual cazare aici

La poalele Pietrei Secuiului, într-o zonă ce pare desprinsă din basme, se află Conacul Secuiesc din Colțești. Arhitectura acestuia pare desprinsă din imaginea tradițională a satelor Rimetea și Colțești, două obiective vizitate de mii de turiști anual.

Frumusețea conacului este indiscutabilă, dar și prețurile sunt pe măsură. Pentru un cuplu, prețul unei nopți de cazare ajunge în jur de 500 de lei, potrivit unei platforme de închiriere.

În judeţul Alba, la cinci kilometri de satul Rimetea, se află unul dintre cele mai vechi monumente arhitecturale păstrate până în prezent în Transilvania.

Pe drumul ce porneşte dinspre Rimetea şi merge către Aiud se ajunge în satul Colţeşti (germană: Sankt Georgen, maghiară: Torockószentgyörgy). De acolo şi până la Cetatea Colțești, distanţa poate fi parcursă pe jos în aproape o oră. Traseul este uşor, cu privelişti superbe pe măsură ce înaintezi spre creasta dealului. Există şi posibilitatea unui urcuş abrupt, mai scurt, mergând drept spre cetate, dar mult mai dificil.