Un medic a tranșat în sfârșit vechea dezbatere dacă ar trebui să păstrați sosul de roșii și alte condimente în frigider sau în dulap.
Un cititor a contactat editorialistul News Corp Dr Zac Turner pentru a descoperi adevărul din spatele celui mai bun loc pentru a stoca „sos de roșii, dulceață de zmeură și unt de arahide”, relatează dailystar.co.uk.
Scriitoarea frustrată susține că s-a certat cu „iubitul ei ignorant”, care crede că condimentele și alimentele tartinabile ar trebui păstrate la temperatura camerei.
Între timp, Jo din Perth declară că ar trebui ținute la frigider „pentru că le păstrează proaspete”.
Doctorul a răspuns la chestionarul iritat și și-a expus verdictul, el a scris: „Există două moduri de a privi această dezbatere.
„O modalitate este să fii o ființă umană rezonabilă și să acceptăm că toți avem preferințe și asta este pur și simplu în regulă. Cealaltă cale este să fii ca majoritatea oamenilor și să ai o atitudine superficială și să ceri să știi care este calea corectă. Jo, sper că stai jos pentru asta, pentru că mi-e teamă să-ți spun că sosul de roșii, dulceața și untul de arahide nu trebuie să fie refrigerate”, a spus Dr. Zac.
Dr. Zac a adăugat că sosul de roșii și condimentele similare, cum ar fi sosul BBQ și muștarul, nu trebuie să fie refrigerate din cauza „acidității și procesării lor ridicate”.
Mulți dintre voi s-ar putea să se gândească: „Dar după ce au fost deschise?”, dar dr. Turner susține că încă nu trebuie să fie refrigerate, deoarece bacteriile cresc foarte puțin.