Cele 6 fructe pe care trebuie să le mănânci vara aceasta, potrivit experților în nutriție

Publicat: 01 06. 2024, 13:14

Știai că există anumite fructe care îți fac organismul să se simtă mult mai bine, mai ales în perioada verii atunci când corpul se chinuie să își păstreze o temperatură optimă și să nu se deshidrateze? Dieteticianul Sherry Gray spune pentru Verywell Health că există o mulțime de fructe de vară care te pot ajuta să îți menții inima sănătoasă și să te hidratezi.

Printre fructele și legumele de sezon recomandate de Gray pentru sănătatea inimii se numără: roșiile, căpșunile, afinele, piersicile, caisele, pepenele verde.

Roșii

Acest fruct de vară poate face aproape orice: reduce riscul de boli de inimă, ajută la funcționarea sistemului imunitar și reduce riscul de diabet de tip 2, printre alte beneficii. Plin de beta-caroten și licopen, fructul poate, de asemenea, reduce riscul anumitor tipuri de cancer, deoarece se crede că acești pigmenți au proprietăți anti-cancerigene.

Căpșuni

Cu un conținut ridicat de fibre și apă, căpșunile sunt un fruct ideal pentru vară deoarece sunt hidratante și sățioase. Și, în ciuda dulceței lor, căpșunile au un conținut mai scăzut de zahăr decât multe alte fructe, ceea ce înseamnă că pot fi consumate și de cei cu diabet care trebuie să-și monitorizeze nivelul de zahăr din sânge.

Aceste fructe roșii strălucitoare sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, mangan, potasiu și acid folic. Căpșunile pot ajuta la combaterea radicalilor liberi care ar putea altfel să dăuneze inimii tale, explică dieteticianul Melissa Ann Prest pentru Verywell Health.

Afine

Aceste mici fructe au un conținut puternic de pigmenți antocianici, care sunt pigmenți solubili în apă, responsabili pentru culorile albastre, roșii și purpurii din fructe și legume. Acești pigmenți speciali au proprietăți antimicrobiene și antioxidante și pot ajuta la îmbunătățirea funcției neurologice și protejarea împotriva bolilor, conform Institutelor Naționale de Sănătate.

În ceea ce privește sănătatea inimii, afinele sunt bogate în fibre și vitamina K.

Piersici

Pline de fibre, vitamina C, vitamina A și potasiu, piersicile ajută la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale. Conțin, de asemenea, beta-caroten, care este bun pentru ochi; plus polifenoli și probiotice, care pot ajuta la combaterea inflamației și reducerea riscului de boli cronice, conform Cleveland Clinic.

Caise

Caisele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și potasiu; și pot ajuta la sănătatea intestinului, ochilor și pielii, conform Healthline.

Pepene verde

Deși are 92% apă, acest pepene conține încă numeroși nutrienți și minerale cheie. Potasiu, licopen și fibre abundă în acest fruct. Licopenul, în special, poate îmbunătăți tensiunea arterială și ajuta la prevenirea anumitor boli de inimă, conform Verywell Health.