Nu toate alimentele pot fi păstrate la rece, ba unele chiar își pierd proprietățile dacă sunt depozitate în frigider.
Din păcate, foarte mulți români fac această greșeală și ajung, apoi, să le arunce la coșul de gunoi.
În cazul anumitor legume și fructe, păstrarea lor la rece grăbește procesul de alterare.
De exemplu, roşiile nu mai au aceeași aromă dacă stau în frigider. Cel mai indicat este să le depozitați într-un coş care să fie păstrat la temperatura camerei. Nici usturoiul nu se împacă prea bine cu recele, în cazul său recomandarea fiind a se păstra într-un loc uscat.
Cartofii nu se țin în frigider deoarece, la temperaturi scăzute, amidonul din ei se transformă în zahăr. În plus, cartofii se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie sau unele cu găuri, având nevoie să „respire”. La fel și ceapa – la rece, va deveni moale şi în timp va mucegăi.
Nici busuiocul nu trebuie să stea în frigider. Acolo, se va ofili repede și va absorbi şi toate mirosurile din jur, punctează secretele.com. Cel mai bine, busuiocul se păstrează în apă proaspătă.
La fructe, țineți minte că avocado se depozitează numai în pungi de hârtie. Dacă nu este încă bine copt, atunci așezați lângă el în pungă o banană, un măr sau o roșie. Și mierea trebuie ținută la temperatura camerei; păstrată în frigider, ea dar se va întări, distrugându-și structura.
Dacă vorbim despre pâine, atunci este bine să știți că se păstrează feliată și depozitată în congelator, când este cazul. Altfel, pâinea proaspătă trebuie să stea la temperatura camerei, într-o pungă de hârtie.
Nici vorbă să păstrați ulei de măsline în frigider! Își va schimba consistenţa în scurt timp și nu este de dorit.