Prima pagină » Actualitate » Cele două FRUCTE pe care trebuie să le mâncam vara, în fiecare zi, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic

Cele două FRUCTE pe care trebuie să le mâncam vara, în fiecare zi, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic

Cele două FRUCTE pe care trebuie să le mâncam vara, în fiecare zi, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic
Sursa FOTO: Facebook Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus recent, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, care sunt cele două fructe pe care trebuie să le mâncam vara, în fiecare zi, dar și beneficiile acestui obicei.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august”, a scrie ea pe Facebook.

Mihaela Bilic a explicat și de ce putem considera caisele desertul ideal al verii.
„Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial”, precizează medicul nutriționist.
De asemenea, dacă vom consuma zilnic caise și piersici, avem și beneficii la capitolul protecție solară, deoarece uloarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă.
„Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete. Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte?”, a mai afirmat Mihaela Bilic.

Sursa FOTO: Facebook/ Mihaela Bilic

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele