Cele mai bune alimente românești pentru CREIER. Vlad Ciurea: ”Avem alimente foarte, foarte sănătoase”

Publicat: 30 07. 2024, 09:38
Actualizat: 30 07. 2024, 09:40
Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care sunt cele mai bune alimente românești pentru creier. 

Renumitul neurochirurg a explicat care sunt cele mai sănătoase alimente pe care le poți găsi peste tot, fiind de producție autohtonă.

”Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici. Nucile fac bine creierului. Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a spus Vlad Ciurea.

Renumitul neurochirurg a explicat, cu ceva timp în urmă, care sunt grăsimile pe care chiar trebuie să le consumăm pentru a ne menține sănătoși.

”La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!

În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine și acel Omega, care are două forme de colesterol: forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului.

Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic!Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.