Prima pagină » Diverse » Cele mai bune SUPE care se pot mânca reci. Sunt perfecte pentru zilele caniculare

Cele mai bune SUPE care se pot mânca reci. Sunt perfecte pentru zilele caniculare

Cele mai bune SUPE care se pot mânca reci. Sunt perfecte pentru zilele caniculare

În ultimele zile, România este traversată de un val de aer fierbinte, iar temperaturile de afară sunt tot mai greu de suportat.

Din acest motiv, hidratarea este esențială, dar trebuie, evident, să ne și hrănim.

Numai că, în perioadele caniculare nici prin gând nu ne-ar trece să mâncăm, de exemplu, o ciorbă fierbinte. De aceea venim astăzi cu câteva idei de rețete de supe care pot fi consumate reci. Nu doar că sunt hrănitoare, dar ne și ajută să ne hidratăm și să ne răcorim.

Gazpacho

Gazpacho, o supă rece spaniolă, se face extrem de ușor și cu puține ingrediente.

Aveți nevoie de:

  • roșii proaspete (1 kg)
  • un castravete
  • 1/2 de ardei roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 felie de pâine fără coajă (daca se poate mai veche)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri oțet de mere sau de vin roșu
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 ceapă mică,
  • opțional, ardei iute

Mod de preparare:

Castravetele îl curățați de coaja, scoateți sâmburii și îl tăiați cubulețe, ardeiul îl tăiați la fel cubulețe.

Roșiile se taie și ele cuburi. Opțional, le puteți decoji.

Puneți în blender pâinea rupta bucatele, feliile de roșii și lașați stea câteva minute se înmoaie pâinea de la sucul de roșii apoi adaugați restul ingredientelor. Mixați toate ingredientele până supa devine cremoasă și potriviți de sare. Ideal, gazpacho se ține 3-4 ore la frigider înainte de a fi servit.

Sursa foto: Envato Elements

Supă cremă de morcov cu lime

Aveți nevoie de:

  • 500 g de morcovi curățați și tocați mărunt
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • ¼ linguriță de paprika
  • ¼ linguriță de chimion
  • ¼ linguriță de coriandru măcinat
  • 1 praf de chilli
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 2 linguri de zeamă de limetă
  • frunze de coriandru pentru servire

Mod de preparare:

Fierbeți, într-o oală, 3 căni de apă, apoi adăugați morcovii mărunțiți, ceapa tocată, lingurița de sare, condimentele, zahărul și 1 lingură de zeama de limetă. Amestecați ocazional și, în momentul în care clocotește, reduceți intensitatea focului, acoperiți oala cu un capac și fierbeți încă 30 de minute sau până când morcovii sunt moi.

Cu ajutorul unui blender, pasați amestecul obținut prin fierbere. Adăugați încă 2 căni de apă rece și amestecați bine, apoi lăsați supa se răcească. După ce s-a răcit supa, se adaugă lingura de limetă rămasă, apoi se pune supa în boluri, se asezonează cu frunzele de coriandru și se servește supa.

Sursa foto: Envato Elements

Supă rece de castraveți

Ingrediente:

  • 500 gr castraveţi proaspeţi
  • 500 gr iaurt de băut
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper alb, măcinat
  • 7-8 frunze de mentă
  • sucul de la o lămâie
  • cuburi de gheață
  • verdeața preferată: mărar, pătrunjel

Mod de preparare:

Castraveții se curata de coaja și se taie în bucăți , în rondele apoi se pun într-un blender.Peste castraveți se adaugă ceapa curățată și tocata,iaurtul scurs de zer, uleiul de măsline,usturoiul curățat,sucul de lămâie, mărarul spălat și tocat, sare și piper după gust.Se blenduiesc până se obține o crema fina.Se pune crema obținută în boluri și poate fi servită imediat alaturi de crutoane de pâine.

Sursa foto: Envato Elements

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele