În ultimele zile, România este traversată de un val de aer fierbinte, iar temperaturile de afară sunt tot mai greu de suportat.
Din acest motiv, hidratarea este esențială, dar trebuie, evident, să ne și hrănim.
Numai că, în perioadele caniculare nici prin gând nu ne-ar trece să mâncăm, de exemplu, o ciorbă fierbinte. De aceea venim astăzi cu câteva idei de rețete de supe care pot fi consumate reci. Nu doar că sunt hrănitoare, dar ne și ajută să ne hidratăm și să ne răcorim.
Gazpacho, o supă rece spaniolă, se face extrem de ușor și cu puține ingrediente.
Aveți nevoie de:
Mod de preparare:
Castravetele îl curățați de coaja, scoateți sâmburii și îl tăiați cubulețe, ardeiul îl tăiați la fel cubulețe.
Roșiile se taie și ele cuburi. Opțional, le puteți decoji.
Puneți în blender pâinea rupta bucatele, feliile de roșii și lașați să stea câteva minute să se înmoaie pâinea de la sucul de roșii apoi adaugați restul ingredientelor. Mixați toate ingredientele până supa devine cremoasă și potriviți de sare. Ideal, gazpacho se ține 3-4 ore la frigider înainte de a fi servit.
Aveți nevoie de:
Mod de preparare:
Fierbeți, într-o oală, 3 căni de apă, apoi adăugați morcovii mărunțiți, ceapa tocată, lingurița de sare, condimentele, zahărul și 1 lingură de zeama de limetă. Amestecați ocazional și, în momentul în care clocotește, reduceți intensitatea focului, acoperiți oala cu un capac și fierbeți încă 30 de minute sau până când morcovii sunt moi.
Cu ajutorul unui blender, pasați amestecul obținut prin fierbere. Adăugați încă 2 căni de apă rece și amestecați bine, apoi lăsați supa să se răcească. După ce s-a răcit supa, se adaugă lingura de limetă rămasă, apoi se pune supa în boluri, se asezonează cu frunzele de coriandru și se servește supa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Castraveții se curata de coaja și se taie în bucăți , în rondele apoi se pun într-un blender.Peste castraveți se adaugă ceapa curățată și tocata,iaurtul scurs de zer, uleiul de măsline,usturoiul curățat,sucul de lămâie, mărarul spălat și tocat, sare și piper după gust.Se blenduiesc până se obține o crema fina.Se pune crema obținută în boluri și poate fi servită imediat alaturi de crutoane de pâine.
Sursa foto: Envato Elements