Prima pagină » Diverse » Cele mai interesante detalii despre roșiile negre. Cum să le cultivi și care sunt cele mai bune soiuri?

Cele mai interesante detalii despre roșiile negre. Cum să le cultivi și care sunt cele mai bune soiuri?

Cele mai interesante detalii despre roșiile negre. Cum să le cultivi și care sunt cele mai bune soiuri?
/ Sursa FOTO: flickr.com

Dacă îți plac tomatele, atunci ar trebui să iei în considerare o cultură de roșii negre la ține în grădina. Un mare avantaj al acestor tomate este că sunt mai rezistente la păstrare. Culoarea neagră este dată de nivelul crescut de vitamine pe care acestea îl conțin, dar și de antioxidanți.

Există multe soiuri, așa cum puteți vedea, așa că puteți experimenta și cultiva mai multe tipuri pentru a vedea care se potrivește cel mai bine. Familia Solanaceae cuprinde tomatele obișnuite și roșiile negre. De la verde închis la roșu închis, violet, maro închis, negru sau chiar albastru, există peste 50 de soiuri.

Un lucru grozav despre aceste tomate este că sunt mai rezistente. Conținutul lor ridicat de vitamine și antioxidanți le conferă culoarea neagră.

Cum să le cultivi în grădină

Deci, dacă și tu vrei să cultivi roșii negre în grădina ta, trebuie să știi că metoda este similară cu cultivarea tomatelor normale, adică roșii. Deoarece lumina soarelui este esențială pentru creșterea plantelor, este recomandat să alegeți o suprafață de teren unde să obțineți între șase și opt ore de lumina soarelui pe zi.

Totuși, este necesar un sol cu un drenaj excelent. În caz contrar, umiditatea excesivă poate afecta sistemul radicular (rădăcinile) și poate provoca putrezirea acestuia.

Desigur, nutrienții sunt vitali, așa că experții recomandă utilizarea îngrășămintelor de tip NPK, care includ azot, fosfor și potasiu. Îngrășăminte de granule cu eliberare treptată sunt recomandate. A obține răsadurile de roșii negre va dura între 55 și 60 de zile, dar odată ce le obții, trebuie să le plantezi corect și la distanța corectă pentru ca tomatele să crească sănătoase.

Normal, răsadurile de tomate se pot planta în solar între 25 martie și 10 aprilie. Dar dacă vrei să le plantezi în grădina, trebuie să o faci mai târziu, timp de 5-6 zile, atunci când temperatura solului este de 10-12 grade Celsius. Plantarea răsadurilor de roșii în grădina este ideală între 25 aprilie și 15 mai.

Între 10 și 15 februarie, semințele de roșii trebuie introduse în tăvițele alveolare. În consecință, asigurați-vă că răsadurile sunt pregătite pentru plantare atunci când vine sezonul cald. Răsadurile de roșii negre trebuie plantate la 30-40 de centimetri între plante în același rând și la 70-80 de centimetri între rânduri. Respectă aceste distanțe pentru a permite plantelor să se dezvolte corect și să favorizeze circulația aerului, reducând riscul de boli fungice. În zilele cu temperaturi ridicate, va fi nevoie să udați plantele de două sau chiar trei ori pe săptămână.