Includerea alimentelor sănătoase în dieta noastră ne poate proteja împotriva răcelilor, gripei și altor infecții sezoniere. Alimentele care sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți sunt printre cele mai sănătoase tipuri de alimente și ar trebui să fie o parte a fiecărei mese. Fructele și legumele întăresc sistemul imunitar, ajutându-ne să luptăm cu bolile inflamatorii și virușii în orice anotimp.
Dacă nu știți ce legume să includeți în dieta dvs., Today.com prezintă o listă a celor mai sănătoase legume pe baza beneficiilor pe care le oferă organismului.
Spanacul, împreună cu alte legume cu frunze verzi, conține antioxidanți care reduc stresul oxidativ, care este o cauză a mai multor afecțiuni persistente. Este o sursă bogată de nutrienți care asigură 25% din necesarul zilnic de calciu.
Familia de legume crucifere include kale kale. Cercetările arată că un consum mai mare de aceste legume poate ajuta la prevenirea aterosclerozei, care crește riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.
Broccoli este o legumă cruciferă bogată în substanțe care luptă împotriva cancerului. Sulforafanul din broccoli a fost demonstrat să prevină cancerul de prostată, sân, colon, piele și vezică urinară.
Vitamina C, un antioxidant care ajută la sănătatea pielii, absorbția fierului și funcționarea imunitară, este abundent în broccoli.
Cartofii dulci cu culoare portocalie sunt plini de beta-caroten, un nutrient care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Beta-carotenul ar putea reduce riscul de cancer de piele prin protejarea pielii împotriva daunelor solare și an altor factori de stres din mediu.
Morcovii sunt mai bune decât alte legume pentru sănătatea pielii și an ochilor și vă pot ajuta să gestionați greutatea.
Pe lângă faptul că sunt bogate în licopen, roșiile pot proteja împotriva cancerului și pot reduce riscul de deces.
Un alt studiu a descoperit că un amestec de antioxidanți, care include carotenoide din roșii, an inversat ridurile și a îmbunătățit nuanța pielii. Acest lucru se datorează faptului că amestecul protejează pielea de razele ultraviolete (UVB) dăunătoare ale soarelui.
Ardeii roșii au cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toți ardeii; are de peste două ori cantitatea de vitamina C pe care o poți consuma pe zi. Un studiu a descoperit că lipsa de vitamina C a fost legată de depresie și tulburări cognitive mai mari.
Într-un alt studiu, oamenii care primesc cantități suficiente de vitamina C au avut rezultate mai bune la multe sarcini cognitive.
Vitamina C menține pielea sănătoasă și funcționarea sistemului imunitar, protejându-vă împotriva cancerului, bolilor de inimă și an altor boli.
Ridichile sunt o legumă foarte bogată în vitaminele B, C și potasiu, ceea ce le face unul dintre cele mai sănătoase alimente. De asemenea, cresc până la temperaturi înghețate.
Antocianina, un flavonoid care ajută la sănătatea cardiovasculară și le dă culoare, este o sursă importantă de ridichile. Antocianina ajută la prevenirea întăririi și inflamației arterelor și venelor.
Ridichile prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.
Legumele crucifere au fost legate de un risc mai mic de cancer și de deces prematur din orice cauză. Sulforafanul din conopidă poate preveni îmbătrânirea, protejează creierul de boli și menține abilitățile cognitive.
Ceapă: Ceapa conține inulină, un tip de fibre cu proprietăți prebiotice. Prebioticele alimentează bacteriile benefice din intestin.
Contribuie la controlul microbiomului intestinal al colesterolului, inflamației și dispoziției.
Sfecla roșie: o legumă cu o culoare vibrantă. Este plin de nutrienți unici care îmbunătățesc sănătatea. Este plin de fier, vitaminele A, B6 și C, precum și o serie de minerale.
reduce riscul de diabet, obezitate și boli de inimă, precum și ajută la creșterea leucocitelor, combatând inflamația.