Prima pagină » Diverse » Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Se întâmplă de multe ori ca brânza pe care o cumpărăm să fie prea sărată pentru gustul nostru. Fie că preferăm telemea, feta sau alte tipuri de brânză păstrate în saramură, există soluții prin care putem elimina excesul de sare fără a afecta gustul, potrivit evz.ro

Pentru conservarea alimentelor din comerț, și nu numai, sarea este unul dintre ingredientele esențiale și este utilizată în special când este vorba de brânzeturi. Sarea ajută ca mâncarea să-și mențină prospețimea pentru mai mult timp, influențează textura produsului și potențează aroma naturală. În ceea ce privește brânza, sarea modifică structura internă în timpul procesului de maturare.

Din nefericire, există riscul ca brânza să devină prea sărată, însă sunt metode eficiente de scăpa de surplusul de sare.

Desărarea brânzei cu ajutorul apei plate

Pentru a reduce nivelul de sare din brânză o soluție eficientă este punerea într-un bol cu apă plată. Tăiați brânza în bucăți și adaugați apă plată sau apă filtrată și lăsați între două și 24 de ore. Schimbați apa periodic. După ce scoateți brânza, ștergeți-o cu un prosop curat.

Desărarea brânzei cu lapte rece

Pentru această metodă este important să utilizați lapte integral cu conținut de 3,5% grăsime, care contribuie la reducerea gustului sărat al brânzei. Puneți brânza într-un bol cu lapte și lăsați timp de câteva ore. Prin metoda laptelui, brânza va deveni mai cremoasă și mai puțin sărată.

Metoda apei cu oțet sau zeamă de lămâie

O soluție mai puțin cunoscută pentru desărarea brânzei este utilizarea apei cu zeamă de lămâie sau cu oțet. Înmuiați brânza într-un bol cu apă combinată cu o lingură de oțet sau zeamă de lămâie. Acidul din aceste ingrediente ajută la dizolvarea cristalelor de sare și conferă un gust echilibrat. Brânza se lasă câteva ore în soluție, apoi se clătește bine cu apă rece pentru a elimina gustul acrișor.

FOTO: Envato

Citește și:

Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului

Gordon Ramsay a dezvăluit „cea mai proastă masă pe care a mâncat-o vreodată”

Cum să menții brânza proaspătă în frigider și să reduci apariția mucegaiului. În ce recipient poate fi depozitată

Recomandarea video

Mediafax
Job-urile și inteligența artificială: De ce recrutările cu AI produc mai puține angajări
Digi24
EXCLUSIV Avertismentul lui Diaconescu, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit planul lui Putin în Europa: „Rusia nu neagă”
Cancan.ro
Cutremur în lumea interlopă! Elvis Pian a fost eliberat din închisoare
Prosport.ro
FOTO. Adelina Chivu, pe plajă în Thailanda. Cum arată la 43 de ani
Adevarul
De ce nu a construit România autostrăzi în anii ’90. Planul celor peste o mie de kilometri în primul deceniu după Ceaușescu
Mediafax
Prognoza ANM: Vreme schimbătoare de Crăciun și Anul Nou: încălzire temporară, urmată de răcire accentuată și ninsori
Click
O punte „tradițională” anulată de Guvern sparge vacanța românilor. Cum arată calendarul liberelor în 2026
Digi24
Prima reacție a Rusiei la dezvăluirile serviciilor secrete americane privind planul lui Putin de a ataca alte țări din Europa
Cancan.ro
Doliu în televiziunea din România! Un cunoscut prezentator TV a murit, după o carieră de 22 de ani
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fabrica din România care a produs 1 milion de anvelope în 2025. Este singura din lume cu zero emisii de CO2
Descopera.ro
Ceva s-a prăbușit pe Lună! Momentul a fost înregistrat
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Neuroștiința percepției timpului: de ce creierul simte că orele trec diferit