Cercetătorii au crezut că aceasta este o GROAPĂ în ocean. Adevărul este și mai sinistru
O pentagramă, o insulă care dispare și o insulă mică în formă de falie sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care utilizatorii Google Maps le-au găsit pe suprafața planetei. Iar în mijlocul Pacificului au observat o gaură masivă în ocean. Nu este chiar așa dar pare ciudat la prima vedere.
O fotografie din mijlocul Pacificului pare să arate o creastă care înconjoară o groapă neagră ciudată, care aparent se cufundă adânc în Pământ. Alți observatori au sugerat că imaginea a fost estompată din motive de securitate națională, sugerând că era o bază militară. Cu toate acestea, scena captivantă este pur și simplu o iluzie optică. „Gaura” este de fapt o pădure densă de copaci pisonia pe insula îndepărtată – Vostok – la 400 de mile nord-vest de paradisul tropical Tahiti. Insula Vostok, se pare, este la fel de frumoasă – dar și mortală.
Copacii Pisonias sunt, de asemenea, cunoscuți ca ucigași de păsări care se încurcă în baldachinul său dens, unde sunt oasele zburătoarelor care au căzut victime ale acestuia. Motivul? Semințele sale super-lipicioase.
Copacii își răspândesc semințele prin diferite mecanisme. Ei pot folosi vântul pentru a le transporta sau pot încuraja animalele să le mănânce și să le depună în altă parte, la celălalt capăt.
Un studiu din Journal of Tropical Ecology a constatat că totuși copacii nu au primit nutrienți suplimentari pe măsură ce păsările s-au descompus în solul de dedesubt.
„Lipiciul extrem al semințelor a evoluat în mod evident pentru a rezista consumului de către păsările marine și, astfel, pentru a facilita dispersarea pe distanțe lungi”, a scris autorul Alan Burger.
„[Moartea] unor vectori potențiali este o consecință nefericită… [și] plantele pisonia nu beneficiază de încurcături fatale.”
Așadar, această gaură uriașă în ocean este de fapt o insulă plină de ucigași accidentali de păsări.