Prima pagină » Diverse » Ciocolata s-ar putea scumpi dramatic în supermarketuri

Ciocolata s-ar putea scumpi dramatic în supermarketuri

Ciocolata s-ar putea scumpi dramatic în supermarketuri

Ciocolata s-ar putea scumpi dramatic în supermarketuri. Produsul iubit atât de cei mici cât și de cei mari ar putea deveni un produs de lux, după ce prețul boabelor de cacao a atins vârfuri peste așteptări, anunță analiștii de piață.

Prețul boabelor de cacao a crescut enorm în ultima perioadă. Mai mult decât atât, nu există perspective majore de îmbunătățire a acestei situații, potrivit unei analize realizate de specialiștii din cadrul XTB.

Astfel, ciocolata ar putea ajunge să coste chiar și de două ori mai mult, scrie ziare.com. Prețul la cacao a crescut în ultima perioadă, ajungând să depășească și 5.500 de dolari pe tonă. Această sumă a crescut de mai mult două ori decât nivelurile de acum un an.

Ciocolata este alcătuită, în mare parte, din zahăr și lapte praf, dar întreaga savoare este asigurată de cacao. Principalul ingredient al ciocolatei negre este pudra de cacao, în timp ce, în ciocolata standard, conținutul de cacao este de aproximativ 10%.

”În condițiile în care celelalte ingrediente ale rețetei rămân neschimbate, prețul ciocolatei ar trebui să crească cu aproximativ 11-12% pe parcursul anului (însă prețurile la cacao au crescut cu exact 112% în ultimele 12 luni). Între timp, de la începutul acestui an, prețul la cacao a crescut cu aproape 35%!”, arată analiștii XTB.

Beneficiile consumului de ciocolată

Ciocolata de calitate nu este doar un răsfăț, ci și un aliment cu beneficii pentru sănătate. Ciocolata, în special cea cu un conținut ridicat de cacao (de preferat cel puțin 70%), aduce o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului său de antioxidanți și substanțe nutritive. Iată câteva dintre beneficiile consumului moderat de ciocolată neagră:

  • Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, precum flavonoidele și polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.
  • Consumul moderat de ciocolată neagră poate contribui la menținerea sănătății inimii, prin reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare. Flavonoidele din ciocolata neagră pot ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la relaxarea vaselor de sânge.
  • Consumul moderat de ciocolată neagră poate avea beneficii pentru funcția cognitivă și pentru sănătatea creierului, prin îmbunătățirea fluxului sanguin cerebral și prin stimularea activității cognitive.
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele