Jurnalistul Claudiu Dumitrache va lansa în primăvara aceasta The Bucharest Times, după modelul ziarului american The New York Times.
Academicianul Ioan-Aurel Pop – președintele Academiei Române – a salutat acest proiect inedit și a transmis, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, că „o publicație online, inspirată din modele celebre, vine să îmbogățească peisajul presei românești și promite să bată multe recorduri”.
Fost director al Centrului Cultural Român din New York, istoricul a menționat că „dacă The New York Times arată (a arătat) «la cât bate ceasul» în America și în lume, The Bucharest Times, adică «Timpurile Bucureștilor» promite să-i conducă pe cititorii care vor să fie corect informați prin cultura, știința și spiritualitatea din spațiul românesc, cu precădere din Capitală, în cadru mondial”.
Astfel, a mai punctat academicianul, „cetățenii români de toate vârstele se vor îmbogăți cu date sigure, preluate și comentate cu simț critic, învățând să primească vești reale, adevărate. Apreciez că faptul este cu atât mai necesar cu cât publicului i se pun pe tavă azi informații, teorii și întâmplări tendențioase, inexistente sau contrafăcute total. „Timpurile Bucureștilor” vor să se clădească pe autenticitate și imparțialitate, pe reapropiere de umanitate și de omenie, pe autentic, pe comunicare directă, de la om la om. Publicația are toate șansele să cucerească un segment important al populației, întrucât lumea s-a săturat de artificial, de contrafaceri, de idoli și are nevoie de modele de viață, precum cele de odinioară, care au făcut România și societatea universală, încărcate de bine, de adevăr și de iubire”.
În final, președintele Academiei Române a afirmat că „publicația este elaborată de grupul media «Myosotis», al lui Claudiu Dumitrache, ceea ce reprezintă o marcă a seriozității și vine cu asigurarea că promisiunile pot și trebuie să fie ținute. Calde felicitări și viață lungă!”.
Claudiu Dumitrache a declarat, pentru UZPR, că publicația „va fi cât se poate de românească, însă fără a omite realitățile europene sau globale și fără a face abstracție de ceea ce este, incontestabil, de valoare universală. Prin acest proiect editorial independent, din spațiul online, ne mai propunem să promovăm, spre foloasele sociale, civice, culturale și știițifice ale cititorilor de toate vârstele, activitățile importante ale Academiei Române, ale Bisericii Ortodoxe Române, ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ale Ministerului Educației și Ministerului Culturii”.
„Sunt hotărât, alături de colegii mei, Raluca Mihaela Găină, Andrei Drăgulinescu și Nicolae Florentin Streche, să zidim o publicație unde valorile și știrile bune să-și aibă mereu locul, indiferent de curentele de piață” – a mai transmis Claudiu pentru UZPR.