Prima pagină » Diverse » Cod Rutier 2025. Boala care vă lasă fără permis

Cod Rutier 2025. Boala care vă lasă fără permis

Cod Rutier 2025. Boala care vă lasă fără permis

Cod Rutier 2025. Boala care vă lasă fără permis: Șoferii pot rămâne fără drept de conducere dacă au aceste afecțiuni

Cod Rutier 2025. Boala care vă lasă fără permis

Iată lista șoferilor care pot rămâne fără permis de conducere, potrivit noilor reglementări.

Codul Rutier 2025 include numeroase reglementări care îi pot lăsa pe șoferi pietoni.

Sunt vizate anumite comportamente și afecțiuni care afectează siguranța rutieră.

Care sunt afecțiunile pentru care șoferii pot rămâne pietoni

Potrivit Codului Rutier 2025, pentru a conduce pe drumurile publice, o persoană trebuie să dețină un permis de conducere valabil, corespunzător tipului de vehicul pe care îl utilizează.

În plus, dacă șoferul suferă de anumite boli care pun în pericol siguranța rutieră, Poliția are dreptul să suspende permisul temporar sau chiar definitiv.

Aceeași măsură poate fi aplicată și celor care încalcă reglementările de circulație, punând în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

Orice medic are responsabilitatea de a informa organele în cazul în care consideră că o persoană nu mai este aptă să conducă un autovehicul.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să emită bilet de trimitere, în care se menționează simptomele constatate, către o formă independentă de exercitare a activității de psiholog cu drept de liberă practică”, se precizează în legea 195/2002, conform promotor.ro.

Cod Rutier 2025: Greșeala pe care o fac mulți șoferi în sensul giratoriu. Amenzile sunt enorme

Într-adevăr, mulți șoferi sunt confuzi în privința regulilor de prioritate în sensul giratoriu, dar Codul Rutier din România stabilește clar cine are drept de trecere.

Conform legislației rutiere, prioritatea aparține vehiculelor care circulă deja în sensul giratoriu. Cu alte cuvinte, cei care vor să intre în sensul giratoriu trebuie să acorde prioritate mașinilor care circulă deja în interiorul acestuia.

Sursa foto: Flickr, Capturi

Autor