Prima pagină » Diverse » Cojile de cartofi pot face MINUNI în bucătărie. Câteva trucuri utile care le transformă în ingrediente universale de curățenie

Cojile de cartofi pot face MINUNI în bucătărie. Câteva trucuri utile care le transformă în ingrediente universale de curățenie

Cojile de cartofi pot face MINUNI în bucătărie. Câteva trucuri utile care le transformă în ingrediente universale de curățenie

Cojile de cartofi pot fi extrem de folositoare în bucătărie. Află de ce nu ar mai trebui să le arunci data viitoare când cureți aceste legume.

Atunci când curățăm cartofi fie pentru a-i prăji, fie pentru a-i fierbe sau a-i pune la cuptor, ne grăbim să aruncă la coșul de gunoi cojile. Puțini sunt cei care știu că acestea pot fi extrem de folositoare în bucătărie și că nu ar mai trebui să le arunce. Acestea conțin un ingredient care funcționează foarte bine pe post de degresant. Poți face un detergent de vase foarte eficient și natural, pe bază de coji de cartofi, pentru a îndepărta grăsimea de pe vase, potrivit ego.ro

Cum reutilizezi cojile de cartofi

Spală cartofii de pământ și de praf înainte de a-i curăța. După ce îi cureți, pune cojile într-un recipient și adaugă apă fierbinte peste ele. Agită bine recipientul și lasă amestecul să se răcească. Poți folosi lichidul astfel obținut pe post de detergent de vase, mai ales atunci când vine vorba despre vasele copiilor, dacă nu vrei să le speli cu detergenți chimici. Pentru un plus de eficiență, poți adăuga în amestec și două linguri de bicarbonat de sodiu.

Amestecul se păstrează la frigider, pentru maximum 7 zile. Fiind făcut din ingrediente naturale, nu rezistă la fel de mult ca detergenții de vase din comerț. Este însă o alternativă bună la aceștia, mai ales că nu implică niciun cost.

Ce alte ingrediente poți folosi pentru a curăța vasele

Nu doar cojile de cartofi sunt utile atunci când vine vorba despre curățarea vaselor fără detergent. În gospodărie există și alte ingrediente eficiente, atunci când vine vorba despre grăsime, mâncare arsă sau alte pete. Bicarbonatul de sodiu poate fi considerat un ingredient universal, pentru că are numeroase întrebuințări, atât simplu, cât și în diverse combinații.

Pentru a curăța ustensilele din lemn din bucătărie, precum lingurile, spatulele sau chiar tocătoarele, trebuie să le pui la fiert în apă cu bicarbonat de sodiu. Lasă-le să fiarbă 30 de minute, timp în care își vor recăpăta aspectul ca nou.

Pentru arsura de pe fundul oalelor și tigăilor este eficientă pasta de dinți, în combinație cu sare sau tot cu bicarbonat. Este nevoie de un ingredient abraziv, care să curețe arsura, pe care pasta de dinți o dizolvă.