Prima pagină » Diverse » Colțul de rai din România unde te poți retrage la pensie. O casă aici costă doar 10 mii de lei: ”Autoritățile vor să sprijine proprietarii”

Colțul de rai din România unde te poți retrage la pensie. O casă aici costă doar 10 mii de lei: ”Autoritățile vor să sprijine proprietarii”

Colțul de rai din România unde te poți retrage la pensie. O casă aici costă doar 10 mii de lei: ”Autoritățile vor să sprijine proprietarii”

O mulțime de case au rămas goale în prezent în comuna Săcelu, județul Gorj, deoarece oamenii au plecat din cauza lipsei de locuri de muncă și a lipsei de utilități. Pentru cei 1.305 oameni care au rămas aici, primăria Săcelu și-a propus să ia măsuri în această situație. Prețurile sunt atât de mici datorită scăderii drastice a populației din zonă în ultimii ani.

Casele sunt construite pe dealuri, având un peisaj de poveste în jur. Autoritățile apelează la ajutorul publicului pentru a se asigura că aceste imobile nu rămân nelocuite pentru o perioadă lungă de timp. Acum, mulți dintre ei doresc să vină aici și să vândă cea mai mare parte din casele pe care le-au lăsat. În plus, prețurile acestora încep de la 10.000 de lei.

Potrivit observatornews.ro, autoritățile doresc să ofere asistență proprietarilor, să îi ajute să vândă locuințele și să elibereze titlurile de proprietate, în speranța că în curând străzile care acum sunt goale vor prinde din nou viață. Singura stațiune balneară din Gorj este Săcelu, care este renumită pentru izvoarele și apele sale curative. De asemenea, această zonă este singura stațiune de tratament balnear din județul Gorj. Este înconjurată de dealul Ciocadia (579 metri) la est și dealul Săcelu (570 metri) la vest.

Valea râului Blahniţa este îngustă și adâncă, care separă aceste două dealuri. Apele sulfuroase, iodurate și terapeutice atrag turiștii. În plus, caracteristicile temperate continentale ale stațiunii sunt favorizate de masele de aer mediteranean și adriatic. În medie, temperaturile iernii sunt de 10,2 grade Celsius.

În stațiunea Săcelu are loc un fenomen interesant și unic, conform cercetărilor Institutului de Inframicrobiologie București. Acesta este conectat la apa din cele patru bazine, care schimbă culoarea în funcție de anotimp.