Prima pagină » Diverse » Comisia Europeană, semnal de alarmă: „În unele state membre situația este acum chiar mai gravă decât în ​​perioada de vârf din martie. Măsurile de control luate pur și simplu nu au fost suficient de eficiente”

Comisia Europeană, semnal de alarmă: „În unele state membre situația este acum chiar mai gravă decât în ​​perioada de vârf din martie. Măsurile de control luate pur și simplu nu au fost suficient de eficiente”

Comisia Europeană, semnal de alarmă:

Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) și Comisia Europeană au avertizat joi cu privire la lipsa de respect față de măsurile de izolare a coronavirusului și punerea în aplicare slabă pe fondul creșterii infecțiilor de pe continent.

Măsurile restrictive au contribuit la încetinirea răspândirii, a declarat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides. Cu toate acestea, rata a crescut din nou pe măsură ce restricțiile au fost ridicate, a adăugat ea.

„În unele state membre situația este acum chiar mai gravă decât în ​​perioada de vârf din martie. Acesta este un motiv real de îngrijorare”, a avertizat Kyriakides. „Măsurile de control luate pur și simplu nu au fost suficient de eficiente, nu au fost puse în aplicare sau nu au fost respectate așa cum ar fi trebuit să fie.”

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a declarat că unele țări încă înregistrează un număr tot mai mare de cazuri, inclusiv cazuri grave.

Deși au fost detectate mai multe cazuri, deoarece țările testează mai mult, procentul de cazuri pozitive a crescut și din august, a spus Ammon, descriind tendința drept „alarmantă”.

O parte din aceasta ar putea fi atribuită unei schimbări a tiparului de vârstă, pe măsură ce tot mai mulți tineri se infectează.

Ammon a subliniat studii care arată că tinerii se simt „invulnerabili” și „nu au nicio îngrijorare că ar putea transmite de fapt vreo boală sau virusul”.

„Nu simt că este o preocupare pentru ei”, a spus ea.

Dar oamenii mai tineri ar putea suferi grav, a avertizat Ammon. Dintre toate cazurile grave raportate la ECDC în ultimele patru săptămâni, 44% s-au încadrat în grupa de vârstă cuprinsă între 15 și 49 de ani.

Îndemn către liderii UE pentru un plan unificat pentru a aborda criză

Kyriakides și Ammon au îndemnat liderii UE să vină cu un plan unificat pentru a aborda criza, inclusiv o abordare comună a testării și a carantinei.

Comisia a propus un set de recomandări, dar liderii UE sunt încă în contradicție cu privire la modul în care ar trebui să arate o abordare mai unificată.

Criza COVID-19. Cum se prezintă situația în România

Cu 1.639 de cazuri noi de COVID-19 anunțate joi de către Grupul de Comunicare Strategică, România a ajuns la un bilanț total de 118.054 îmbolnăviri depistate și 4.591 de decese legate de noul coronavirus la nivel național.