Prima pagină » Diverse » Condimentul care COMPROMITE gustul piftiei de porc. Ce greșeli trebuie să eviți

Condimentul care COMPROMITE gustul piftiei de porc. Ce greșeli trebuie să eviți

Condimentul care COMPROMITE gustul piftiei de porc. Ce greșeli trebuie să eviți

Sărbătorile de iarnă se apropie rapid, iar bucătăriile sunt pline de gusturi și arome tradiționale. Piftia este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri de Crăciun, care a fost prezentă în casele românilor de generații întregi și adaugă un gust unic și o notă de autenticitate la meniul festiv. Ce condiment nu trebuie adăugat la piftie?

Ce ingrediente avem nevoie pentru o piftie delicioasă? Piftia este o gelatină făcută din carne de porc, în special din picioare și cap. Este adesea asociată cu sărbătorile de Crăciun și Anul Nou în România și oferă mâncărurilor de sărbători o aromă consistentă și savoare autentică. Deși procesul de preparare a piftiei este un ritual culinar care pune accent pe abilitățile tradiționale de gospodărie și reunește familia, ingredientele pe care fiecare gospodină le folosește dau acestui preparat o notă de autenticitate.

Cu alte cuvinte, cimbrul are o aromă care poate nu plăcea tuturor, așa că nu îl includeți în rețeta de piftie dacă nu vă place.

Cum facem piftia?

Avem nevoie de 1 căpătână de porc, 2 picioare de porc, 350 g de carne de porc macră, 3 frunze de dafin, 2 cepe medii, 2 căpățâni de usturoi, 1 morcov mare, sare și piper după gust, și apă.

Această rețetă tradițională, care a fost transmisă de la generație la generație, poate aduce magia sărbătorilor de iarnă în fiecare casă. Piftia de porc este pregătită cu pasiune și cu atenție la fiecare detaliu, ceea ce duce la un preparat delicios care este apreciat de toată lumea.

Pentru a obține o piftie de nota 10, urmați aceste instrucțiuni:

  • În primul rând, curățați și spălați cu atenție picioarele, carnea de porc macră și căpățâna de porc.
  • Tăiați picioarele și căpățâna de porc în bucăți potrivite pentru a le pune în oală.
  • Puteți pune toată carnea într-o oală mare și adăugați multă apă peste ea.
  • Adăugați morcovul și cepele într-o oală și puneți-le la fiert la foc mic.
  • După douăzeci de minute, adăugați foile de dafin, sarea și piperul pentru a le face mai puternice.
  • Lăsați totul să fiarbă până când cantitatea de apă scade la jumătate. Acest lucru va permite carniței să se îmbibe cu condimentele.
  • Scoateți carnea după ce s-a fiert din oală și lăsați-o să se răcească.
  • Carnea trebuie împărțită și pusă în castroane după ce s-a răcit, pregătindu-se pentru etapa următoare.
  • Între timp, strecurați zeama și amestecați-o cu usturoiul pisat pentru a adăuga aromă.
  • Strecurați din nou zeama și turnați-o peste carnea din castroane. Lăsați-o la rece pentru a încheia piftia.

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Record absolut! Cu cât au împrumutat românii Guvernul în 2025?