CONDIȚIE. Un anunț publicat pe site-ul Guvernului din Marea Britane solicită vorbirea limbii române sau a limbii bulgare

CONDIȚIE. Un anunț publicat pe site-ul Guvernului din Marea Britane solicită vorbirea limbii române sau a limbii bulgare
CONDIȚIE. Un anunț publicat pe site-ul Guvernului din Marea Britane solicită vorbirea limbii române sau a bulgare
Publicat: 24/05/2020, 21:09
Actualizat: 24/05/2020, 21:18

O publicitate agro-business pentru locuri de muncă din cadrul schemei de angajare a fermelor guvernamentale „Pick For Britain” pentru lucrători temporari impune solicitanților să vorbească o limbă străină pentru a alege legume și fructe.

O deschidere de locuri de muncă pentru un post de asistent de irigație, publicizată pe site-ul guvernului de către producătorul de produse alimentare S&A din Kent, a spus că unii solicitanți vor trebui să vorbească limba română și/sau bulgară pentru a fi angajați, în ciuda faptului că schema de locuri de muncă este orientată spre de muncă britanici.

„Pentru a solicita o poziție calificată, va trebui să vorbiți română și / sau bulgară fluent. Limba engleză este esențială pentru unele poziții ”, arată anunțul, potrivit unui raport din The Sun.

Campania este concepută pentru a ajuta fermierii care au pierderi din cauza lipsei de personal pentru recolta de fructe de vară din Marea Britanie pentru lunile de vară.

Condiții impuse, vorbirea fluentă a limbii române sau limbii bulgare

Dar, în ciuda site-ului web conceput pentru a-i viza pe britanici, pentru un loc de muncă, anunțul specifică că o condiție este vorbirea limbii române sau limbii bulgare, care este o necesitate. Vorbirea în engleză este necesară doar pentru „unele poziții”, spune anunțul.

S&A este una dintre companiile care publică locuri de muncă vacante pe site-ul Pick for Britain, care a fost lansat la începutul acestei săptămâni ca parte a ofertei Guvernului de a ajuta fermierii să găsească muncitori pentru sezonul de vară și de recoltare.

S&A se descrie ca „cultivator, importator, exportator și ambalator de fructe moi și sparanghel”.

Reclamele sale pentru asistenții la Irigare, care plătesc  pe oră între 8,21 și 8,98 GBP, afirmă: „Pentru a solicita o poziție calificată, va trebui să vorbiți română și / sau bulgară fluent. Limba engleză este esențială pentru anumite poziții. ”

O parte a clasei politice și mass-media au afirmat adesea că britanicii sunt „prea leneși” pentru a face lucrări agricole și au justificat zborul lucrătorilor migranți din străinătate, în ciuda pandemiei coronavirusului și a disponibilizărilor în masă pentru că localnicii nu vor să ia slujbele.

Lucrătorii britanici nu sunt luați în considerare

Cu toate acestea, faptul că lucrătorii britanici nici măcar nu sunt luați în considerare pentru cel puțin unele roluri agricole, cu excepția cazului în care vorbesc limbi străine obscure ar părea să rezulte, potrivit unor comentatori precum Gawain Towler, un coleg de lungă durată al Nigel Farage, că scheme de recrutare precum „Pick for Britain” au fost „proiectate să eșueze”, potrivit BreitBart.

Studenților și muncitorilor din Țara Galilor li s-a solicitat să lucreze ferme sezoniere, ceea ce le va permite să completeze posturile vacante din fermă, în timp ce continuă să primească 80% din salariul lor de la Guvern, doar 112 au primit poziții.

Se estimează că aproximativ 7,5 milioane de oameni își plătesc subvenția  către Guvern în timpul blocajului național și, în aprilie, s-a dezvăluit că din cei 50.000 de britanici care au solicitat să culeagă fructe și legume.

Se pare că, de multe ori, deschiderea de locuri de muncă a dezavantajat  grav tipicul britanic în procesul de angajare.

Condițiile par concepute intenționat pentru a favoriza singurul, imigrant temporar pentru a reduce astfel  substanțial costurile salariale ale șefilor

De exemplu, Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a enumerat cerințele potrivit cărora lucrătorii trebuie să locuiască la fața locului, indiferent dacă locuiesc sau nu în apropierea fermei – chiar dacă era perfect normal ca lucrătorii britanici să fie preluați de microbuze sau altele similare în apropierea caselor lor.

Între timp, lucrătorii care sunt angajați de firma agricolă Concordia, trebuie să petreacă două săptămâni în auto-izolare, urmată de alte două săptămâni de pregătire înainte de a putea începe munca – cerințe care par aproape intenționat concepute pentru a favoriza singurul, imigrant temporar, comparativ cu muncitorul britanic cu conexiuni locale și obligații familiale.

„Oricine nu poate lucra ca parte a unei echipe mici sau pentru întreaga perioadă de plasare, crește riscul de infecție pentru toți cei de la fermă”, a afirmat compania.

Unii presupun că unii preferă să angajeze lucrători străini care trebuie să locuiască la fața locului în spații de cazare temporare, în parte, deoarece reduc astfel  substanțial costurile salariale ale șefilor.

Departamentul de mediu, care supraveghează campania Pick for Britain, nu a răspuns încă la o solicitare de comentarii.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Doi soți au cumpărat o casă veche în Franța și au făcut o descoperire uluitoare...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
Dieta STRICTĂ pe care o respectă Maia Sandu. Ce mănâncă zilnic președinta Republicii Moldova, pentru...
Ce salariu are un român din Germania, după 6 ani de muncă: "E corectă viața?...
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Jurnalista Rodica Sărmaș Furnea a murit într-un tragic accident rutier, la Dumbrăvioara. Avea doar 54...
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Noul SUV Suzuki Vitara este interensat... DETALIUL care însă ar putea bloca vânzările
Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Dan Diaconescu aruncă bomba despre Traian Băsescu: Este diavolul pe Pământ (VIDEO)
Tsunami în România? Declarații neașteptate ale seismologilor
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
Pentru prima oară în ultimii 130 de ani, Muntele Fuji nu are zăpadă